Nastjai Ribkai Taizemē piespriež nosacītu sodu par seksa pakalpojumu sniegšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Taizemes tiesa piespriedusi nosacītu sodu gandrīz pirms gada aizturētajai baltkrievu eskortmeitenei Nastjai Ribkai un viņas biznesa partnerim no Krievijas Aleksam Leslijam. Abi notiesāti saistībā ar apsūdzībām par seksa pakalpojumu sniegšanu, vēsta portāls "Meduza".

(Papildināta ziņa.)

Sešiem apsūdzētajiem papildus nosacītam sodam piespriests deviņu mēnešu ieslodzījums, kas atbilst apcietinājumā jau pavadītajam laikam.

Tiesājamie vainu apsūdzībās atzinuši, kaut arī sākotnēji atteicās to darīt.

Phatajas tiesa "sekmēs iespējami ātru notiesāto deportēšanu uz Krieviju un Baltkrieviju", vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Ribka, Leslijs un vairāki citi cilvēki pagājušā gada februārī tika aizturēti Taizemes kūrortā, kur tūristiem pasniedza "seksa treniņus". Tolaik Krievijas mediji ziņoja, ka aizturēto vidū esot arī kāds Latvijas pilsonis.

Policija sākotnēji grupu apsūdzēja par darba atļauju noteikumu pārkāpšanu, bet vēlāk izvirzīja apsūdzības, ka šis seminārs, kuru vadījis pašpasludināts Krievijas pavedināšanas guru Leslijs un šķietami piedāvājis apmācības, kā kļūt par labākiem mīlniekiem, bijis iecerēts, lai tā dalībniekiem nodrošinātu seksuālas attiecības par naudu.

Ribkai un Leslijam draud nepatikšanas arī Krievijā saistībā ar Ribkas uzņemto videomateriālu, kurā redzams, kā ietekmīgais vicepremjers Sergejs Prihodjko viesojas uz miljardiera Oļega Deripaskas jahtas. Ribku atpazīstamu padarīja Krievijas korupcijas apkarotājs Aleksejs Navaļnijs, savos sociālo tīklu kanālos daloties ar Ribkas uzņemtajiem video un fotogrāfijām, kas bija publiski pieejami.

Neilgi pēc aizturēšanas Taizemē Ribka sociālajā tīklā "Instagram" publicētā video piedāvāja atklāt ASV žurnālistiem informāciju par Krievijas sakariem ar ASV prezidentu Donaldu Trampu un viņa bijušo vēlēšanu kampaņas vadītāju Polu Manafortu.

Aprīlī Ribka atvainojās Deripaskam, bet augustā paziņoja, ka bijušajam mīļākajam esot atdevusi visus audioierakstus, kuros viņš it kā esot dzirdams runājam par iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu