Rīgas "Dinamo" izcīna punktu pret Austrumu konferences līderi (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Metjū Majone
Metjū Majone Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas "Dinamo" komanda otrdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist".

"Dinamo" cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas. Tiesa, pēdējos piecos mačos Latvijas komanda tikusi pie punktiem.

Rīgas komandas labā vārtus šajā mačā guva Metjū Majone, kamēr "Avtomobilist" rindās pamatlaikā izcēlās Dens Sekstons, bet uzvaru pagarinājumā nodrošināja Frensiss Parē.

Spēle iesākās ar "Avtomobilist" iniciatīvu, turklāt vienubrīd viesi iespieda rīdziniekus aizsardzības zonā, tomēr droši vārtos spēlēja Kristers Gudļevskis. Rezultāts gan tā arī palika nemainīgs, turklāt Rīgas "Dinamo" pirmās trešdaļas viducī izturēja arī skaitlisko mazākumu, ko bija nopelnījis vienības kapteinis Lauris Dārziņš. Neilgu brīdi pēc tam pie pirmā vairākuma tika arī Latvijas komanda, bet tā laikā neko ievērības cienīgu hokejistiem izveidot neizdevās.

Lai arī pirmās trešdaļas beigās iniciatīva atkal piederēja "Avtomobilist" vienībai, pirmās 20 minūtes tā arī noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Otrā perioda pašā sākumā Rīgas "Dinamo" divas reizes pēc kārtas varēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr teicami vārtos darbojās "Avtomobilist" vārtsargs Jakubs Kovāržs. Pateicoties vairākumiem, pie labām iespējām gūt vārtus tika arī rīdzinieki, tomēr tās palika neizmantotas, bet kopumā spēle bija izlīdzinājusies un komandas laukumā demonstrēja skatāmu hokeju. Otrās trešdaļas izskaņā Koltons Gilīss paklupināja pretinieku un devās uz noraidīto soliņa, bet viena hokejista pārsvaru viesi no Jekaterinburgas neizmantoja.

Arī otrajā trešdaļā nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus, pārtraukumā tām dodoties pie rezultāta 0:0.

Noslēdzošā - trešā - perioda sākumā uz noraidīto soliņa bija jādodas Uvis Balinskim, bet mazākumu Rīgas "Dinamo" izturēja, jo droši darbojās ne tikai rīdzinieku aizsardzība, bet arī Gudļevskis. Šī mača pirmie vārti tika gūti vien 48.minūtē, kad no tuvas distances vārtu devītniekā ripu raidīja Sekstons, tādējādi izvirzot "Avtomobilist" komandu vadībā.

Līdz Latvijas komandas atbildei bija jāgaida vien nedaudz vairāk kā pusotra minūte, kad pretuzbrukumā pie Kovārža atsistās ripas pirmais piesteidzās Majone, panākdams 1:1. Mača 54.minūtē "Avtomobilist" nopelnīja noraidījumu, tomēr tas palika neizmantots, bet pamatlaika noslēgumā rezultāts tā arī nemainījās, cīņas 60 minūtēm noslēdzoties ar 1:1.

Tādējādi mačs turpinājās pagarinājumā, kurā aizritēja aktīvs hokejs abu komandu izpildījumā, bet vairāk spēlē bija jāiesaistās Gudļevskim, kurš pāris reizes glāba Rīgas "Dinamo" no vārtu zaudējuma. Tiesa, vienā no uzbrukumiem izcila iespēja gūt uzvaru bija tieši rīdziniekiem, tomēr Miķelis Rēdlihs un Dārziņš pieļāva kļūdu un zaudēja ripu, kas pretiniekiem ļāva izskriet divatā pret Gudļevski, vārtus papildlaika ceturtajā minūtē gūstot Parē.

Rīgas "Dinamo" joprojām cīnās par vietu izslēgšanas turnīrā - no pirmā astoņnieka to šķir trīs punkti.

Rīdzinieki mājas spēļu ievadā svētdien ar 1:2 pagarinājumā piekāpās Čeļabinskas "Traktor" komandai.

Tikmēr "Avtomobilist" decembra pēdējās piecās spēlēs izcīnīja uzvaras, bet šī gada pirmajos sešos mačos cietusi trīs zaudējumus. Tiesa, tas nav traucējis nodrošināt vietu Gagarina kausa izcīņā.

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā rīdzinieki ceturtdien tiksies ar Magņitogorskas "Metallurg", bet pēc KHL Visu zvaigžņu spēles būs arī mači ar Bratislavas "Slovan" un Minskas "Dinamo" komandām.

Rīgas komandai gan šobrīd ir sastāva iztrūkumi, jo šajā mājas spēļu sērijā traumas dēļ nevarēs palīdzēt vienības neapšaubāmais uzbrukuma līderis Līnuss Videls, kā arī nopietnu savainojumu turpina ārstēt uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, kura atgriešanos laukumā pagaidām grūti prognozēt.

Tiesa, svētdienas mačā laukumā atgriezās kanādiešu aizsargs Metjū Majone, kurš nedēļas nogalē arī gatavojas piedalīties KHL Visu zvaigžņu spēlē.

Rīdzinieki ar "Avtomobilist" tikās jau septembra sākumā, kad izbraukumā cieta zaudējumu ar 2:4. Kopumā šīs komandas savā starpā tikušās 20 reizes, Latvijas vienībai svinot 12 uzvaras.

Rīgas "Dinamo" ar 48 punktiem 49 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, kamēr "Avtomobilist" ar 79 punktiem 50 mačos ir pārliecinošā līderpozīcijā Austrumos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu