Kalifornijas ugunsgrēku postaža novedusi ASV uzņēmumu līdz maksātnespējai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Zumapress/AFP/AP/SIPA/

ASV komunālo pakalpojumu uzņēmums "Pacific Gas and Electric" (PG&E), kas saistīts ar savvaļas ugunsgrēkiem Kalifornijā, paziņojis, ka mēneša beigās tiesā plāno iesniegt maksātnespējas pieteikumu, lai saņemtu aizsardzību pret kreditoriem.

Kompānija skaidro, ka šāds lēmums saistīts ar prasībām vairāk nekā 30 miljardu dolāru (26,2 miljardu eiro) apmērā saistībā ar savvaļas ugunsgrēku Kalifornijas štatā pērn, kurā gāja bojā 86 cilvēki, šim kļūstot par ugunsgrēku ar vislielākajiem cilvēku upuriem štata mūsdienu vēsturē.

Tāpat PG&E iesūdzēts tiesā saistībā ar ugunsgrēkiem 2017.gadā, kurā tika izpostīts vīnogu audzēšanas reģions Kalifornijas ziemeļos un kurā bojā gāja vairāk nekā 40 cilvēki.

PG&E skaidro, ka maksātnespējas pieteikums neietekmēs elektroenerģijas vai dabasgāzes piegāžu pakalpojumus 16 miljoniem klientu Kalifornijā.

Pret uzņēmumu tiesā iesniegtajā prasībā teikts, ka tas vairāku gadu garumā nav atbilstoši uzturējis, remontējis un aizstājis novecojošās iekārtas, kuru dēļ varētu būt izcēlies pērn piedzīvotais ugunsgrēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu