Ērgļu pašvaldība vēlreiz mēģinās izsolīt Braku mežu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ērgļu novada pašvaldība mēneša beigās rīkos Braku meža cirsmas izsoli, tās sākumcenu nosakot 61 000 eiro, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Izsole notiks 29.janvārī plkst.11 Ērgļu novada pašvaldības ēkā. Izsoles solis plānots 1000 eiro.

Pašvaldības rīkotajā izsolē tiek piedāvāts iegādāties 2933 kubikmetrus koksnes jeb 26,7 hektārus meža. No tā 6,6 hektāros tiek pieļauta kailcirte, 12,7 hektāros būs jāveic izlases cirte, 0,7 hektāros - kopšanas cirte, bet 6,7 hektāros - sanitārā cirte.

Pašvaldība precizējusi cirsmas apjomu, jo iepriekš pret Braku meža izciršanu iebilda gan aktīvisti, gan arī Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde (NKMP), kas mudināja precizēt izsoles noteikumus.

Iepriekš Ērgļu novada pašvaldība plānoja ļaut šajā mežā izstrādāt daudz vairāk koksnes un izsolē piedāvāja 4056 kubikmetrus kokmateriālu.

Jau vēstīts, ka vairāki aktīvi Ērgļu novada iedzīvotāji nav apmierināti ar pašvaldības lēmumu izsolīt Braku meža cirsmu pie Blaumaņa dzimtajām mājām un cer nosargāt mežu no izciršanas.

Braku meža nosargāšanai aizvadītā gada novembrī tika rīkots arī iedzīvotāju pikets, kurā aptuveni 25 cilvēki pauda neapmierinātību par ieceri izcirst Braku mežu.

Novada domes opozīcijas deputāts Māris Olte, kurš pārstāv apvienību "Kopā ir spēks", aģentūrai LETA iepriekš pauda sapratni, ka nav iespējams mainīt pašvaldības plānus attiecībā uz visu Braku mežu, taču, "ja izdosies nosargāt zibens šķelto akmeni un 100 soļu taku, tad to jau varēs uzskatīt par mazo uzvaru". "Ja no izciršanas izdosies nosargāt šo Brakiem visraksturīgāko ainavu, tad mēs to uzskatīsim par savu mazo uzvaru," sacīja Olte.

Olte skaidroja, ka neapmierinātības pamatā ir "pašvaldības nemākulīgā saimniekošana", jo pašvaldības iecere esot nocirst visu mežu uzreiz, nevis saimniekot tā, lai to savestu kārtībā vairāku gadu garumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu