Ķibermanis: Īglsā viss vēl ir uz jautājuma zīmes... (1)

Intervija
Oskars Ķibermanis Foto: Viesturs Lācis / IBSF
Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā brīža Latvijas bobsleja pirmais pilots Oskars Ķibermanis pagājušajā nedēļas nogalē Kēnigszē trasē Vācijā notikušajā Eiropas čempionātā (EČ), kas vienlaikus bija arī Pasaules kausa (PK) posms, startēja ar savainotu kāju, bet tāpat spēja izcīnīt godalgu. Ar savu veikumu līdz šim šosezon viņš ir apmierināts. Kopvērtējuma ailīšu augšgalā atrodami Ķibermanis un vācieši. 

TVNET: Nesen noslēdzās Eiropas čempionāts. Divniekos izcīnīji ceturto vietu, četriniekos kopā ar komandu kāpi uz goda pjedestāla. Kā pats vērtē šīs sacensības?

Ķibermanis: Kopumā jau labi. Startēju ar kājas traumu, tāpēc divniekā neiznāca uzstumt startu ar pilnu atdevi un vēl labāks rezultāts izpalika. Taču četriniekā džeki kārtīgāk iestūma un tā lieta aizgāja. 

TVNET: Divniekos būtu varējis aizsniegties līdz medaļai, ja nebūtu kājas traumas? 

Ķibermanis: Iespējams, jā. Zaudēju starta tiesu. Septīto ātrāko startu mēs sen nebijām stūmuši. Tas noteikti patraucēja. Negribēju iedzīvoties vēl lielākā traumā, tāpēc stūmām nedaudz mierīgākā režīmā. 

Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis Foto: Viesturs Lācis / IBSF

TVNET: Zinu, ka citās trasēs startam nav tik būtiska nozīme, bet vairāk izšķir braukšanas nianses. Vai Kēnigszē trasē staram ir liela, izšķiroša loma? 

Ķibermanis: Nē, starts ir svarīgs visās trasēs, lai varētu cīnīties ar citām ekipāžām. Divniekā tieši starts mums pietrūka, bet es par to šobrīd baigi nepārdzīvoju. 

TVNET: Četrinieku sacensībās salīdzinoši tuvu tev bija divas Vācijas komandas, tu ar kolēģiem viņiem pa vidu. 

Ķibermanis: Frančesko Frīdrihs [izcīnīja trešo vietu, Ķibermanim piekāpjoties 0,04 sekundes] pieļāva vairākas kļūdas, kas mūs paglāba. Braucieni man bija tīri labi, bet kā jau vienmēr - var vēl pielikt. Kā jau minēju, džeki labi iestūma startu un varējām cīnīties. Pat par 100% palīgs nebiju. 

TVNET: Kāda situācija tev šobrīd ir ar savainoto kāju? 

Ķibermanis: Viss uzlabojas. Galvenais, lai nepaliek sliktāk, paliek tikai labāk. Jāskrien ar piesardzību. 

TVNET: Nākamās sacensības jau šajā nedēļas nogalē Īglsā. Tām tu būsi gatavs? 

Ķibermanis: Ceru, ka jā. Domāju, ka gan ne par 100%. Jāskatās pēc sajūtām. Nekādas bildes neesam taisījuši, bet kājas aizmugurējais muskulis ir vai nu mazliet savilkts, vai ieplēsts. Paši vēl īsti nezinām. 

TVNET: Skeletonistiem Eiropas čempionātu pārcēla lielā sniega daudzuma dēļ. Kā sniegs ietekmēja startus bobslejistiem?

Ķibermanis: Sniegs tur tiešām bija daudz. Ļoti (smejas). Arī treniņos stipri sniga, pēdējā treniņu dienā pat atcēla vienu treniņbraucienu. Sacensībās bija okei. Nebija tā, ka kādam būtu bijušas lielas priekšrocības, braucot pa priekšu vai beigām. Labi, ka laikapstākļi neietekmēja rezultātu. 

Foto: Viesturs Lācis / IBSF

TVNET: No Zinta Ekmaņa uzzināju, ka šajās sacensībās tu startēji ar jaunu divnieku, kas tapis Pārdaugavā. Kā tu ar to sadzīvo, esi atradis kopīgu valodu?

Ķibermanis: Viss ir kārtībā. Baigi no iepriekšējā vadīšanas ziņā tas neatšķiras. Ir ļoti līdzīgs, sliktāks nav. 

TVNET: Turpināsi braukt ar jauno divnieku?

Ķibermanis: Jā. Vecais ir aizsūtīts uz mājām. Pēc sacensībām Šveicē krāmēsimies Vācijā un sūtīsim tehniku uz Ameriku.  

TVNET: Esat Īglsā? 

Ķibermanis: Jā, šodien [saruna notika otrdien] mums atcēla treniņus, jo te arī ir daudz sniega un ir iegāzusies trase. Netālu no finiša virāžas ir salūzušas konstrukcijas. Šeit arī viss vēl ir uz jautājuma zīmes... Ir gāzies jumts un salauzis trases konstrukcijas, un šķiet plīsušas arī trubas, izplūdis amonjaks, bet sīkāk neko nezinu. 

TVNET: Kā kopumā esi apmierināts ar to, kā līdz šim tev šosezon veicies? Ir vācieši un tu. 

Ķibermanis: Viss kārtībā. Siguldā varējām nostartēt labāk, nebraucām tik labi, cik mājas trasē vajadzētu. Domāju, arī treneri kopumā ir apmierināti. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu