Manikīrīt, vai nagu vīlīti dezinficējāt?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
manikīrs
manikīrs Foto: depositphotos.com

Lai gan jau pērn Latvijā spēkā stājās jaunie Ministru kabineta noteikumi Nr. 631, kas paredz stingrākas sanitārās prasības skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem, zinām, ka tāpat instrumentu tīrība ir tikai meistara godaprāta ziņā.

Medicīnas instrumentu sterilizācijas eksperts Gundars Lācis žurnālā "Veselība" skaidro, kam tieši jāpievērš uzmanība, apmeklējot manikīru un pedikīru.

Novērtē, kā meistars instrumentus uzglabā:

  • Ja paņemti no atvilktnes - higiēnas prasības netiek respektētas un var viest šaubas;
  • Ja instrumenti tiek uzglabāti plastikāta vai nerūsējošā tērauda trauciņā - meistars par saviem darba instrumentiem izrādījis rūpes;
  • Ja instrumenti iemērkti kādā šķīdumā - riskanti! Jebkuram dezinficējošam šķīdumam uz iepakojuma tiek norādīts tā derīguma termiņš ar frāzi „sagatavots šķīdums derīgs 14 dienas". Tātad - sagatavotais šķīdums jātur aizvērtā veidā tumšā telpā. Katru dienu no šķīduma var paņemt mazliet lietošanai, bet dienas beigās tas, kas nav iztērēts, jāizlej. 
  • Nebaidies jautāt meistaram, vai un kā instrumenti tiek kopti, dezinficēti vai sterilizēti!

Katrā darba telpā jābūt izlietnei, kas paredzēta roku mazgāšanai un darba instrumentu apstrādei.

Darba piederumu apstrādi nav pieļaujams veikt tualetes telpās. Tātad, ja pakalpojuma sniegšanas telpā nav izlietnes, tas jau ir higiēnas pārkāpums.

Ultravioletā starojuma iekārtas saskaņā ar jaunajiem noteikumiem aizliegts izmantot darba piederumu sterilizācijai.

• Ja ir ļoti lielas bailes no inficēšanās, pierakstoties uz manikīru vai pedikīru, vari brīdināt, ka labprāt uz procedūru ņemsi līdzi savus instrumentus - nagu vīlītes un citus piederumus.

Pievērs uzmanību, kā un kur tiek uzglabāti tīrie darba piederumi. Ja redzi, ka tevi apkalpos ar tiem pašiem piederumiem uzreiz pēc iepriekšējā klienta, vispareizāk būtu nekavējoties atteikties no šā pakalpojuma.

Vairāk lasi šā mēneša žurnālā "Veselība"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu