Oriģināli veidi, kā interjerā ieviest astroloģiskos motīvus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Zvaigznes, galaktikas un astroloģiskie raksti zināmā mērā jau izsenis ir bijusi aktualitāte gan arhitektūrā, gan interjera dizainā. Zvaigžņoti interjera priekšmeti vai interjera motīvi neviļus atgādina bērnību un to bezrūpīgo laiku, kad fantazēšana un lūkošanās debesīs bija teju vai ikdienas sastāvdaļa. Lūk, idejas, kā interjerā iekļaut motīvus, kas atgādinās par bērnības dienām un lūkošanos naksnīgajās debesīs.

Izveido zvaigžņu formas spoguļu kompozīciju

Sienai, kas spētu konkurēt ar astronomijas mācību grāmatas ilustrācijām, izveido saules un zvaigžņu formas spoguļu kompozīciju. Lai radītu debess ķermeņiem līdzīgu efektu, kombinē dažādu formu un izmēru spoguļus ar dažādu metālisku krāsu rāmjiem. Zelta, bronzas un sudraba sajaukums radīs mirdzošu efektu, turklāt spoguļi gan vizuāli paplašinās telpu, gan arī to padarīs gaišāku. Ideālā variantā ar spoguļiem izrotā viesistabas akcentsienu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kelley Nan | Gracious Living (@kelleynan) on

Izliec spilvenus ar zvaigžņu motīviem

Piemeklē saviem spilveniem pārvalkus, kas reprezentē mājinieku zodiaka zīmes vai arī uz kuriem redzamas zvaigznes. Novieto spilvenus uz gultas un dažus uz dīvāniem un krēsliem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Study The Stars (@study.the.stars) on

Izgaismo telpu ar gaismas virtenēm

Ir tikai daži triki, kā imitēt spožās vasaras debesis, kas dažkārt ir šķietami nokaisītas ar zvaigznēm. Visefektīvākā metode ir gaismas virtenes – lai gan Ziemassvētki ir jau aiz muguras, tomēr gaismas virtenes ir aktuālas ne tikai ziemā, bet arī vasarā. Pārvelc gaismas virtenes krustu šķērsu gar istabas griestiem vai arī ar tām aptin gultas galvgali. Tumšajos vakaros varēsi izbaudīt zvaigžņotās debesis, nemaz neizejot no istabas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IYN Stands (@iyn_stands) on

Papildini plauktus ar papīra zvaigžņu dekoriem

Atsvaidzini savu grāmatu plauktu ar dažiem zvaigžņotiem aksesuāriem – saloki no papīra zvaigžņu origami un novieto tukšajos stūros. Ja papīra locīšanas prasmju nav, šādus dekorus par demokrātiskām cenām ir iespējams iegādāties dažādos interjera preču veikalos. Tāpat vari piekarināt zvaigznes ar līmlenti pie sienas vai ielikt kādos stikla terārijos.

Radi zvaigžņotās debess imitāciju uz virtuves sienas

Jau vairāki dizaineri ir izteikušies, ka līdz šim aktuālās metro stacijas flīzes aizstās rakstainas un krāsainas flīzes, tostarp arī tādas, kas varētu pat vizuāli atgādināt zvaigžņotas debesis. Izmantojot cementa flīzes, radi mozaīku, kas vizuāli izskatīsies gluži kā zvaigznes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by New Ravenna (@newravenna) on

Piekarini Sputņika lustru

“Sputņika” lampa, kura nosaukta Padomju Savienības Zemes mākslīgā pavadoņa vārdā, vizuāli atgādina slaveno satelītu un pēdējos gados it sevišķi ir pieprasīts interjera elements visā pasaulē. Lampu veido lodes formas kodols, kam pievienoti vairāki stari ar spuldzēm galos. Šāda lampa ne tikai lieliski izgaismos telpu, bet būs arī izteiksmīgs akcents interjeram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Svenska Armaturer (@svenskaarmaturer) on

Stikla traukā ievieto gaismas virteni

Ar mazajām gaismas virtenēm ir iespējams panākt teju vai maģisku efektu jebkurā telpā – tās radīs maigu un intīmu apgaismojumu. Satin gaismas virteni un ievieto to stikla traukā – šāds dekors funkcionēs kā miniatūra naktslampiņa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by jackymark123 (@jackymark1234) on

Uzstādi Morāvijas stila lampas

Morāvija bija vēsturisks ģermāņu un ķeltu cilšu apdzīvots reģions, kas atrodas šodienas Čehijas austrumu daļā. Šī nelielā Čehijas daļa ir bagāta ar dažādiem arhitektūras un mākslas mantojumiem, tostarp arī unikālajām Morāvijas zvaigžņu lampām – zvaigžņu formas kupoliem, kas savulaik bija vienas no centrālajiem dekoriem Morāvijas katedrālēs un baznīcās. Šodien šāda tipa rotājumus visbiežāk varam manīt Ziemassvētkos – tās ir slavenās papīra zvaigžņu lampas. Tomēr šāda tipa dekoru var pasniegt arī kā ikdienas interjera priekšmetu – stikla un metāla Morāvijas stila lampas būs lielisks akcents, kas acumirklī radīs zvaigžņotas debess iespaidu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shades of Light (@shadesoflight) on

Radi zvaigžņotās debesis uz griestiem

Visbeidzot – vēl nesen katrs bērns alka, lai viņa istabas sienas rotātu tumsā spīdošās zvaigžņu uzlīmes, kuras var iegādāties teju katrā grāmatnīcā. Tās ir labs un efektīgs dekors bērnistabai, taču kāpēc gan šādas zvaigžņotās debesis neradīt arī pieaugušajiem paredzētās telpās? Padari savus griestus par debesīm, izveidojot tās no flīzēm, fototapetēm, vai arī debess ķermeņus var uzzīmēt pašu rokām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by New Ravenna (@newravenna) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu