Gripas epidēmijas dēļ dažās slimnīcās noteikta karantīna

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Depositphotos.com/ Pexels.com

Gripas epidēmijas dēļ atsevišķās slimnīcās noteikta karantīna jeb ierobežojumi pacientu apmeklēšanai, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā pastiprināti infekciju kontroles pasākumi pret gripu noteikti jau kopš pagājušās nedēļas, savukārt Preiļu slimnīcā gripas karantīna ieviesta no šodienas, bet Vidzemes slimnīcā karantīna tiks noteikta no rītdienas.

Rēzeknes slimnīcā karantīnu varētu izsludināt nākamnedēļ. Pēdējo desmit dienu laikā ārstniecības iestādē stacionēti astoņi pacienti, kuriem apstiprināta gripa.

Slimnīcās, kurās noteikta karantīna valstī izsludinātās gripas epidēmijas dēļ, pacientus atļauts apmeklēt ar ārstējošā ārsta vai nodaļas vadītāja atļauju, ievērojot vairākus nosacījumus.

Apmeklētāji nedrīkst nodaļā doties ar virsdrēbēm, jālieto apavu pārsegi jeb bahilas, jālieto sejas maska, kā arī pirms un pēc apmeklējuma jādezinficē rokas.

Pie pacientiem netiek ielaisti apmeklētāji, kuriem ir jebkādi akūtas vīrusa infekcijas simptomi - klepus, šķaudīšana, iesnas, paaugstināta ķermeņa temperatūra.

Arī Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā gripas epidēmijas un arī norovīrusu laikā tiek pastiprināti sekots līdzi pacientu un viņu vecāku roku higiēnai, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Vita Šteina. Tāpat slimnīcas personāls cenšas vienoties ar ģimeni, lai pie bērna uzturas tikai viens no vecākiem, kā arī lūdz ierobežot apmeklētāju skaitu un atgādina, ka pie bērna drīkst atrasties tikai vesels pieaugušais.

Šteina informēja, ka vidēji vienas nedēļas laikā Bērnu slimnīcā tiek stacionēti apmēram 20 bērni, kuriem konstatēta gripa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu