Kulda ar rezultatīvu piespēli sekmē "Severstaļ" piekto uzvaru pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artūrs Kulda
Artūrs Kulda Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda otrdien veica rezultatīvu piespēli, kas viņa pārstāvētajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Čerepovecas "Severstaļ" ļāva tikt pie piektās uzvaras pēc kārtas.

"Severstaļ" otrdien izbraukumā ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) droši uzvarēja pašlaik savainotā latviešu aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvēto Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Kulda šajā mačā asistēja komandas pirmo vārtu guvumā, kad devītajā minūtē Jevgēņijs Lapenkovs atklāja dueļa rezultātu, tam pēcāk sekmējot drošu viesu uzvaru.

Latvijas aizsargs šajā mačā laukumā pavadītajās 13 minūtēs un 56 sekundēs veica divus metienus pa vārtiem un izpildīja divus spēka paņēmienus.

Šosezon Kulda 48 spēlēs izcēlies ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Pēdējos septiņos mačos "Severstaļ" guvusi sešas uzvaras, tomēr no izslēgšanas turnīra zonas tā atpaliek 14 punktus.

Uzvaru otrdien izcīnīja latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak", kas viesos ar rezultātu 5:4 (2:3, 3:1, 0:0) pārspēja Astanas "Baris", lai gan vēl pirmajā periodā nonāca iedzinējos ar 0:3.

Latvieši gan šajā mačā ar rezultativitāti neizcēlās. Karsums nospēlētajās desmit minūtēs un 38 sekundēs metienus pa vārtiem neveica, bet izpildīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu sāncenšu raidījumu.

Savukārt Daugaviņš laukumā pavadīja 14 minūtes un 42 sekundes, izpildīja vienu metienu, zaudēja visos deviņos iemetienos, kuros piedalījās, un bloķēja divus pretinieku raidījumus.

Citviet negaidītu zaudējumu ar latviešu vārtsargu Jāni Kalniņu rezervē piedzīvoja Helsinku "Jokerit", kas viesos ar 1:4 (1:0, 0:1, 0:3) piekāpās Vladivostokas "Admiral".

Viesu vārtos šajā mačā stājās amerikānis Raiens Zapolskis, kurš atvairīja vien 14 no 17 metieniem, bet vienus vārtus "Jokerit" ielaida, kad vārtsargs jau bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 82 punktiem 48 spēlēs ir Maskavas CSKA, bet no tās par četriem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 67 punktiem 50 mačos ir Jaroslavļas "Lokomotiv".

Ceturtā ar 66 punktiem 48 cīņās ir Helsinku "Jokerit", savukārt piektā ar 58 punktiem 50 spēlēs ir uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet sesto vietu 56 punktiem ieņem Maskavas "Spartak".

Devītā ar 47 punktiem 48 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē trīs punktus, kamēr aiz Latvijas vienības desmitajā vietā ar 36 punktiem 49 mačos ir Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 77 punkti 49 mačos, bet otrā ar 69 punktiem ir Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard".

Tikmēr devītajā vietā ar 43 punktiem 49 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par četriem punktiem.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu