Vācija: Ja Lielbritānijas parlaments noraidīs "Brexit" vienošanos, sarunas turpināsies (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss otrdien paziņojis, ka gadījumā, ja Lielbritānijas parlaments noraidīs premjerministres Terēzas Mejas un Briseles panākto "Brexit" vienošanos, sarunas turpināsies.

Taču Māss brīdināja britu likumdevējus negaidīt būtiskas izmaiņas "Brexit" līgumā, ko Meja novembrī parakstīja Briselē.

"Pēdējās nedēļās un mēnešos darīts viss, lai signalizētu mūsu interesi par pozitīvu lēmumu," sacīja Māss, piebilstot, ka ir skeptiski noskaņots pret iespējamību vēlreiz atvērt jau noslēgto vienošanos.

Domājams, ka Lielbritānijas parlaments noraidīs Mejas panākto "Brexit" vienošanos, taču atbalsts premjerei konservatīvo vidū varētu pieaugt, ja pārējo ES valstu līderi piekristu izmaiņām šajā līgumā.

Vislielākos iebildumus pret "Brexit" vienošanos izsaucis tā dēvētais pagaidu risinājums Īrijas robežas jautājumā, kas paredz Lielbritānijas faktisku palikšanu vienotajā ES tirgū, gadījumā, ja pēc pārejas perioda beigām netiks noslēgts jauns tirdzniecības līgums.

Līdz šim ES līderi turējušies pie viedokļa, ka izmaiņas "Brexit" līgumā nav iespējamas, un Māss tālu neatkāpās no šīs nostājas.

"Ja joprojām ir iespējams risinājums, (..) es jautātu sev, kādēļ tas nav celts galdā iepriekš, lai nodrošinātu, ka balsojums šovakar notiek labākos apstākļos," sacīja Māss.

Viņš pauda pārliecību, ka būtiskas izmaiņas līgumā netiks ieviestas, bet sarunas tiks atsāktas, ja britu parlaments vienošanos noraidīs.

"Bet es neticu, ka galdā tiks celti pilnīgi jauni risinājumi," viņš piebilda.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu