Rīgā naktī nograndis gada pirmais pērkons; trešdiena būs saulaina (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

​Otrdienas vakarā un naktī uz trešdienu Rīgā spēcīgi sniga, turklāt pustrijos naktī galvaspilsētā reģistrēts arī zibens spēriens - pirmais Latvijā 2019.gadā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Sniegu un pērkona negaisu sagādāja no Rīgas jūras līča nākoši gubu mākoņi. Tie veidojās, aukstam gaisam plūstot pār relatīvi silto ūdeni. Ziemeļrietumu vēja ietekmē mākoņi visvairāk skāra galvaspilsētu un tās apkaimi.

Kā ziņots, 2018 .gada 27. novembra vakarā Rīgā snigšanas laikā tika reģistrēti trīs zibens spērieni.

Trešdien Latvijas lielākajā daļā spīdēs saule.

Aizejošie mākoņi vietām vēl atnesīs īslaicīgu sniegu. Kurzemē pēcpusdienā debesis apmāksies un vakarā, tuvojoties nākamajam ciklonam, sāks snigt un līt.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1..-5 grādiem, vakarā Liepājā - līdz +4 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, vakarā – dienvidu vējš.

Rīgā būs mainīgs mākoņu daudzums, priekšpusdienā vēl var nedaudz uzsnigt. Gaisa temperatūra pāris grādu zem nulles.

TVNET lasītājs Mārtiņš ziņo, ka Ikšķilē trešdienas rītā bija jārēķinās ne tikai ar sastrēgumiem, bet arī izaicinājumu cīņā ar kupenām. Šī nakts esot izcēlusies ar pamatīgu sniega devu – šorīt pie mašīnas tīrīšanas esot pavadīta pusstunda un vēl pusstunda, lai līdz tai nokļūtu.

Mārtiņa video

Savukārt Rīgā un vietām citviet Latvijā vēl palaikam snieg. Lielā daļā Kurzemes un Zemgales ir skaidrs laiks. Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Zemākā un augstākā gaisa temperatūra reģistrēta Kurzemē: +1 grāds Liepājā un -10 grādu vietām Kurzemes vidienē.

Gaisa temperatūra Rīgā no nulles jūras piekrastē līdz -5 grādiem dienvidrietumu piepilsētā. Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija no +1..+2 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē līdz -3..-5 grādiem austrumu novados.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15.janvārī bija +20 grādu Spānijas dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -30 grādu Skandināvijā.

Fotogalerija: Rīgas sniega parkā tiek baudīti ziemas prieki

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu