Infografika: Anastasija Sevastova - Bjanka Andresku

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova naktī uz ceturtdienu aizvadīs sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra "Australian Open" otrās kārtas maču, tiekoties ar talantīgo Kanādas pārstāvi Bjanka Andresku. Mačs risināsies pēc nozīmes piektajā kortā un sāksies plkst. 2 pēc Latvijas laika. Iepazīsties ar abu tenisistu statistiku. 

Sevastova WTA rangā ieņem 12. vietu, bet turnīrā izlikta ar 13. numuru, savukārt Andresku atrodama 106. pozīcijā.

Pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja vācieti Monu Bartelu, kura rangā ir 76. vietā. Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 70 WTA ranga punktus.

Tikmēr 18 gadus vecā Andresku turnīru sāka no kvalifikācijas, kurā pārvarēja trīs kārtas, tiesa, divās no tām viņas pretinieces nepabeidza mačus. Pamatturnīra pirmajā kārtā viņa ar rezultātu 7-6 (7:1), 6-7 (0:7), 6-3 pārspēja rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo amerikānieti Vitniju Osugivi, kura rangā ieņem 198.pozīciju.

Abām tenisistēm šī būs pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Sevastova sezonas pirmajās sacensībās sasniedza Brisbenas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālu, bet turpinājumā apstājās Sidnejas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā.

Savukārt Andresku Oklendas WTA "International" turnīrā pamanījās uzveikt Karolīnu Vozņacku un Venusu Viljamsu, finālā vien trīs setos piekāpdamās vācietei Jūlijai Gērgesai. Aizpērn rumāņu izcelsmes tenisiste triumfēja divos junioru "Grand Slam" dubultspēļu turnīros, bet vienspēlēs viņa izcīnījusi trīs ITF līmeņa trofejas.

Sevastova Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīrā spēlē sesto reizi, labāko rezultātu sasniedzot 2011. gadā, kad izdevās aizkļūt līdz ceturtajai kārtai. Tikmēr Andresku pērn debitēja "Australian Open", ciešot zaudējumu atlases pirmajā kārtā.

Otrajā kārtā šā mača uzvarētāja tiksies ar ķīnieti Cjanu Vanu (WTA 21.) vai Sevastovas draudzeni Aleksandru Kruniču no Serbijas (WTA 61.).

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmdien pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 1-6, 6-3, 2-6 piekāpās Grieķijas tenisistei Marijai Sakari.

Ostapenko un Sevastova šajā turnīrā piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās. Ostapenko dubultspēlēs cīnīsies kopā ar rumānieti Simonu Kirstju, viņām pirmajā kārtā plkst.2 mērojoties spēkiem ar ķīnieti Jinjinu Duaņu un baltkrievieti Veru Lapko

Tikmēr Sevastova spēlēs kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu, un viņām pirmajā kārtā ap plkst. 6 pretī stāsies ķīniete Sjiņjuņa Haņa un horvātiete Darija Juraka. Pārvarot pirmo kārtu, jau otrajā viņām pretī varēt stāties ungāriete Tīmea Baboša un Kristīna Mladenoviča, kuras ir pērnā gada čempiones un turnīrā izliktas ar otro numuru. Mladenovičas kontā ir pat divi "Grand Slam" dubultspēļu tituli.

Vīru turnīrā pirmajā kārtā apstājās Ernests Gulbis, kurš mačā ar 2014. gada čempionu Stanu Vavrinku uzvarēja pirmo setu, bet otrajā muguras traumas dēļ izstājās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu