Islāmistu uzbrukums Nairobi viesnīcu un biroju kompleksam ir beidzies

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Apšaude Nairobi
Apšaude Nairobi Foto: AFP/Reuters/AP/Scanpix

Islāmistu uzbrukums Nairobi viesnīcu un biroju kompleksam ir beidzies, un visi uzbrucēji ir iznīcināti, trešdien paziņojis Kenijas prezidents Uhuru Kenjata, informējot, ka uzbrukumā teroristi noslepkavojuši vismaz 14 cilvēkus.

Uzbrukums "DusitD2" kompleksam, kur atrodas pieczvaigžņu viesnīca, restorāns, vairākas ārvalstu uzņēmumu izmantotas biroju ēkas un banku kantori, sākās otrdien ap plkst.15 (ap plkst.14 pēc Latvijas laika). Aplenkums ilga gandrīz 20 stundas.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies Somālijas islāma ekstrēmistu grupējums "Al Shabab", kas saistīts ar starptautisko teroristisko organizāciju "Al Qaeda". Uzbrucēju skaits vēl nav zināms.

Vismaz viens terorists uzspridzinājās uzbrukuma sākumā.

"Es apstiprinu, ka (..) drošības spēku operācija "DusitD2" kompleksā ir beigusies un visi teroristi ir iznīcināti," uzrunā tautai televīzijā paziņoja Kenjata.

Jaunākā informācija liecina, ka uzbrukumā "zaudētas 14 nevainīgas dzīvības", pavēstīja prezidents, piebilstot, ka vairāki cilvēki ir ievainoti.

Avoti policijā iepriekš ziņoja, ka nogalināti 15 cilvēki.

Kenjata sacīja, ka aplenkuma laikā izglābti 700 cilvēki.

Avots policijā atklāja, ka šorīt pēc ilgas apšaudes nogalināti divi uzbrucēji. Pie viņiem atrastas Kalašņikova triecienšautenes un munīcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu