Sandis Ozoliņš atgriežas hokejā (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sandis Ozoliņš
Sandis Ozoliņš Foto: Sintija Zandersone/LETA

Leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš pievienojies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Ņižņijnovgorodas "Torpedo" treneru korpusam.

Pašlaik 46 gadus vecais Ozoliņš kļuvis par "Torpedo" galvenā trenera Deivida Ņemirovska palīgu. Viņam uzticēts darbs ar komandas aizsargiem.

"Ozoliņš ir atstājis vairāku spilgtus ierakstus Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un starptautiskajā hokejā. Šāds meistars ir ieradies trenēt mūsu hokejistus, tostarp jaunos, kuriem vēl ir daudz ko pierādīt," teica "Torpedo" ģenerāldirektors Jans Golubovskis. "Esmu pārliecināts, ka Ozoliņa klātbūtne mums sniegs jaunas idejas un uzlabos mūsu spēli. Komandā viņš atbildēs par darbu ar aizsargiem."

Ozoliņš vēl pagājušās sezonas sākumā par galveno treneri strādāja Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", tomēr neveiksmīga vienības snieguma dēļ viņu nomainīja Ģirts Ankipāns. Leģendārajam latviešu aizsargam šī bija pirmā pieredze pie kādas komandas stūres.

Pagājušā gada sākumā Ozoliņš uzsāka mārketinga darbu ēdināšanas uzņēmumā "Lido", tomēr nu atgriezies hokejā.

Ozoliņš hokejista karjeru noslēdza 2014.gadā, kad tobrīd vēl bija Rīgas "Dinamo" kapteinis.

Profesionālā hokejista karjeru Ozoliņš sāka 1990.gadā Rīgas "Dinamo" sastāvā, bet nākamā gada NHL draftā viņu ar 30.numuru izvēlējās Sanhosē "Sharks". Gadu vēlāk latvietis debitēja NHL, bet 1996.gadā kopā ar Kolorado "Avalanche" viņš izcīnīja Stenlija kausu.

Līdz 2008.gadam Ozoliņš pārstāvēja arī Karolīnas "Hurricanes", Floridas "Panthers", Anaheimas "Mighty Ducks" un Ņujorkas "Rangers" vienību.

Ozoliņš 2009.gadā atgriezās profesionālajā hokejā, pievienojoties Rīgas "Dinamo" komandai. Viņš tajā pavadīja nākamās trīs sezonas, 2012./2013.gada sezonā spēlēja Krievijas klubā Mitišču "Atlant", bet 2013.gadā atgriezās Rīgas komandā vēl uz vienu sezonu.

Latvijas izlases sastāvā Ozoliņš piedalījies trīs pasaules čempionātos un tikpat olimpiskajās spēlēs.

"Torpedo" ar 53 punktiem 49 spēlēs Austrumu konferencē ieņem septīto vietu. Tiesa, pēdējo piecu maču laikā komanda cietusi četrus zaudējumus.

Iepriekš "Torpedo" treneru kolektīvā strādājuši arī latviešu speciālisti Pēteris Skudra un Ankipāns.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu