LFF jau drīzumā varētu sākt maksāt Gorkšam algu

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks (no kreisās) un LFF prezidents Kaspars Gorkšs
Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks (no kreisās) un LFF prezidents Kaspars Gorkšs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Futbola federācija (LFF) aktīvi strādā pie statūtu izmaiņām, lai jau drīzumā varētu sākt maksāt algu arī organizācijas prezidentam Kasparam Gorkšam, pastāstīja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Gorkšs jau pirms pagājušā gada aprīļa beigās notikušajām prezidenta vēlēšanām neslēpa, ka uzvaras gadījumā vēlas par savu darbu saņemt algu no LFF. Viņš šādu vēlmi pamatoja ar to, ka tad pēc prezidentūras termiņa beigām no viņa varēs arī prasīt sasniegto rezultātu.

Jāatgādina, ka iepriekšējais LFF prezidents Guntis Indriksons 22 gadus amatā pavadīja, nesaņemot atalgojumu. Šo faktu viņš publiski uzsvēra gandrīz katrā intervijā medijos, pamatojot savu reto klātbūtni futbola spēlēs un citos ar futbolu saistītos pasākumos.

Pukinsks atzina, ka pie federācijas iekšējās struktūras maiņas strādāts jau ilgu laiku un jau drīzumā tam varētu būt arī taustāms rezultāts.

"Šajā jautājumā ir progress, kas gan pagaidām vēl nav materializējies. Strādājam pie izmaiņām statūtos, bet tās gan nav tieši saistītas ar iespēju Kasparam saņemt atalgojumu. Šis process rit jau ilgu laiku. Tā ietvaros mēs primāri pārstrādājam LFF pārvaldes modeli. Izmaiņas paredz definēt, ka LFF prezidenta amats ir atalgots," paskaidroja Pukinsks.

LFF ģenerālsekretārs arī uzsvēra, ka Gorkša algai paredzētā nauda jau ir ietverta 2019.gada organizācijas budžetā. Ja aprīlī gaidāmajā LFF kongresā tiks nobalsots par šādām izmaiņām statūtos, tad Gorkšs turpmāk būs algots un apmaksāts darbinieks.

Gorkšs par LFF prezidentu tika ievēlēts 2018.gada 27.aprīlī un līdz šim amatā darbojies bez atlīdzības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu