Tallinā ieradīsies ekstrēmo sporta veidu leģenda un skeitborda pionieris Tonijs Hauks

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tonijs Hauks
Tonijs Hauks Foto: Publicitātes foto

2. un 3. februārī Tallinā, Igaunijā, norisināsies ikgadējais ekstrēmo sporta veidu festivāls Simple Session. Šis būs īpaši zīmīgs gads pasākumam, jo goda viesa statusā ieradīsies ekstrēmās pasaules ikona un skeitborda pionieris Tonijs Hauks (Tony Hawk).

Tonijs Hauks ir viens no pazīstamākajiem vārdiem ekstrēmo sporta veidu pasaulē. Slavas zenītu Hauks piedzīvoja aizvadītā gadsimta astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados, savukārt 21. gadsimta sākumā viņš dibināja ārkārtīgi veiksmīgo videospēļu franšīzi “Tony Hawk Pro Skater”, kas padarīja talantīgo sportistu par multimiljonāru.

Šobrīd Haukam ir 50 gadi un, kaut ne profesionālā līmenī, viņš turpina veiksmīgi nodarboties ar skeitbordu. Tallinā leģendārais sportists ieradīsies, lai komentētu Simple Session 19 sacensību tiešraidi.

Simple Session ir ekstrēmo sporta veidu festivāls, kas ziemas mēnešos tiek aizvadīts Igaunijā, Tallinā. Savu 18 gadu pastāvēšanas ietvaros šis pasākums mūsu kaimiņvalstī ir kļuvis par starptautiski atpazīstamu zīmolu un vienu no gada svarīgākajiem notikumiem ekstrēmo sporta veidu pārstāvjiem no visas pasaules.

Šogad Tallinā pirmo reizi norisināsies skeitborda sacensības sieviešu klasē. Savu dalību apstiprinājusi pasaulē jaunākā profesionālā skeitbordiste – Skaja Brauna (Sky Brown) no ASV. Ārkārtīgi talantīgā desmitgadniece guvusi panākumus ne vienās vien starptautiska mēroga sacensībās un sapņo par dalību 2020. gada vasaras Olimpiskajās spēlēs.

Papildus skeitbordam Tallinā savas prasmes demonstrēs arī pasaules vadošie BMX Freestyle sportisti un dalību sacensībās apstiprinājis viens no titulētākajiem BMX frīstaila sportistiem pasaulē - venecuēlietis Daniels Dērs (Daniel Dhers). Dērs ir pieckārtējs zelta medaļnieks prestižajās ekstrēmo sporta veidu sacensībās “X-Games” un 2017. gadā ciemojās Latvijā, lai piedalītos starptautiskajās BMX frīstaila sacensībās Ghetto Games festivālā Ventspilī, kā arī Simple Summer Session pasākumā, kas tika aizvadīts Brīvības pieminekļa pakājē.

Ieejas biļetes uz Simple Session 2019 pasākumu pieejamas BiļešuServiss.lv mājaslapā, savukārt plašāka informācija par gaidāmā pasākuma programmu, kā arī pilns dalībnieku saraksts atrodams Simple Session mājaslapā: www.session.ee

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu