Ēģiptē uzietas krāšņas romiešu kapenes, kas pilnas ar cilvēku atliekām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Arheologi Ēģiptē atklājuši divas antīkas kapenes, kas izveidotas Romas impērijas laikā. Uz kapeņu sienām detalizēti attēlots mumifikācijas process.

Kad pētnieku komanda Dāhla oāzē uzgāja divas struktūras, kas veidotas atsevišķos arhitektūras stilos, viņi domāja, ka tās abas būvētas no māla ķieģeļiem, tomēr izrādījās, ka viena no struktūrām veidota no smilšakmens blokiem.

Ar krāsainiem attēliem izdaiļotajās kapenēs zinātnieki atrada arī daudzus cilvēku kaulus, māla lampas un vairākus māla traukus.

Abu kapeņu iekšiene ir izdekorēta ar dažādiem bēru zīmējumiem, tomēr lielākā daļa no tiem jau ir pazuduši. Bet, kā vēsta Ēģiptes Senlietu ministrija, zīmējumos reiz bija krāšņi atainots mumifikācijas process.

Foto: AP/Scanpix

Arheologi šajā izrakumu vietā darbojas jau kopš 2002. gada, kad piecās izrakumu sezonās izdevās uziet vairāk nekā 10 smilšakmens kapenes. Pēdējo atradumu vidū ir smilšakmens kapenes ar 20 pakāpienu kāpņu fragmentu un māla ķieģeļu kapenes, kas izvietotas nedaudz uz austrumiem no pirmajām kapenēm.

Pēdējos gados Ēģiptē notikuši ļoti daudzi vērienīgi arheoloģiskie izrakumi un atklājumi, tāpēc Ēģiptes diplomāti cer, ka tas viss piesaistīs tūristu uzmanību, uzlabojot valsts ekonomisko stāvokli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu