Karaliene likusi Meganai veikt patoloģijas testu (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zināms, ka Saseksas hercogiene jau sesto mēnesi ir bērniņa gaidībās un jau aprīlī vai maija sākumā pasaule uzzinās par brīnišķīgo notikumu. Lai gan bērniņa dzimums ir noslēpums, masu medijiem tomēr tapis zināms, ka karaliene Elizabete II pirms grūtniecības publiskošanas uzstājusi, ka hercogienei jāveic patoloģijas jeb ģenētiskais tests. 

Ģenētiskā skrīninga galvenais mērķis ir laikus noskaidrot, vai gaidāmajam mazulim nav tā sauktā 21. hromosomas trisomija jeb Dauna sindroms. Ģenētiskais skrīnings tiek veikts 11.–14. grūtniecības nedēļā. Ja gaidāmajam bērnam konstatēta hromosomāla patoloģija, grūtniecību iespējams pārtraukt līdz 23. grūtniecības nedēļai.

Kā izrādās, karaliskajā ģimenē tas ir obligāts noteikums un tas tiek apspriests starp ģimenes locekļiem.

Meganai tas šķitis aizvainojoši, raksta DailyStar, kaut gan nav noslēpums, ka sievietēm pēc 35 gadiem ir rūpīgāk jāseko līdzi grūtniecības norisei un augļa attīstībai. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu