Bobslejistiem Zubkovam un Kasjanovam piespriež diskvalifikāciju un anulē rezultātus (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Zubkovs (no labās) un Vladimirs Putins
Aleksandrs Zubkovs (no labās) un Vladimirs Putins Foto: Reuters/LETA

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) par antidopinga noteikumu pārkāpumiem slavenajam Krievijas pilotam Aleksandram Zubkovam un viņa tautietim Aleksandram Kasjanovam piespriedusi divu gadu diskvalifikāciju, kā arī anulējusi sportistu rezultātus.

IBSF decembrī piesprieda pagaidu diskvalifikācijas Zubkovam, Kasjanovam, Aleksejam Puškarevam un Ilviram Huzinam.

Nu IBSF lēmusi šiem sportistiem noteikt divu gadu diskvalifikāciju, kas sākusies līdz ar decembrī piespriestajiem sodiem. Organizācija secinājusi, ka sportisti pārkāpuši antidopinga noteikumus.

IBSF arī uzsvērusi, ka visi šo sportistu rezultāti kopš 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm ir anulēti.

Diskvalifikācijas tika piespriestas, balstoties uz Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) spriedumu, kas daļēji apstiprināja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Disciplinārlietu komisijas lēmumu, ar kuru šiem bobslejistiem tika anulēti rezultāti Soču olimpiskajās spēlēs.

No šiem sportistiem šosezon aktīvi bija pilots Kasjanovs un stūmējs Puškarevs, šosezon vēl uz starta nebija izgājis Huzins, bet Zubkovs noslēdzis savu karjeru un ieņem Krievijas Bobsleja federācijas prezidenta amatu.

Jau 2017.gada novembrī SOK anulēja Zubkova un viņa ekipāžu gūtos rezultātus Soču Olimpiādē, jo tika konstatēta manipulācija ar sportistu dopinga analīzēm, tās aizstājot ar "tīrām" provēm. Zubkova gadījumā viņa urīna analīzēs tika konstatēts paaugstināts sāls līmenis, kas neatbilda vesela cilvēka analīzēm, liecinot, ka notikusi manipulācija ar dopinga provēm.

Tikmēr IBSF ar rezultātu izmainīšanu īpaši nesteidzās un to nemanot izdarīja pagājušā gada vidū. Tas latviešu pilotam Oskaram Melbārdim nozīmē zelta iegūšanu četriniekos un bronzas saņemšanu divniekos.

Zelts četriniekos līdz ar to pienākas arī Melbārža stūmējiem Daumantam Dreiškenam, Jānim Strengam un Arvim Vilkastem, kamēr Dreiškenam būtu jāsaņem arī bronza divniekos, taču pagaidām gan vēl Latvijas sportisti medaļas nav saņēmuši.

SOK pagājušā gada decembrī piesprieda diskvalifikāciju visai Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas tai liedza piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas sportisti varēja startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem bija uzraksts "Olympic Athlete from Russia" jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu