Korbins aicina Mejas valdību atkāpties

LETA/DPA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džeremijs Korbins
Džeremijs Korbins Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas leiboristu līderis Džeremijs Korbins, trešdien parlamentā uzsākot debates par neuzticības izteikšanu premjerministrei Terēzai Mejai, aicināja valdību atkāpties, Mejas administrāciju dēvējot par "zombiju valdību", kas nespēj valdīt.

Pēc vairākām parlamentā pieredzētajām neveiksmēm, kas otrdien kulminēja ar Mejas "Brexit" vienošanās noraidījumu, Mejai atbilstoši tam, kā tas parlamentā ierasts, būtu jāizsludina jaunas vēlēšanas, sacīja Korbins.

"Ja valdība nespēj gūt parlamentā atbalstu saviem likumiem, tai pēc jauna mandāta ir jāvēršas pie tautas, un tas ir jādara arī tad, kad tas attiecas uz šā brīža vissvarīgāko jautājumu," skaidroja Korbins.

Meja "Brexit" sarunās "izšķērdējusi divus gadus", "šauri rīkojoties savas partijas interesēs", vienlaikus pastāvot izteiktai neapmierinātībai kā proeiropeisko, tā eiroskeptisko toriju deputātu rindās, skaidroja leiboristu līderis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu