Sprādzienā Sīrijā nogalināti 19 cilvēki, tai skaitā četri amerikāņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV karavīri Sīrijā. Ilustratīvs attēls
ASV karavīri Sīrijā. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Sīrijas ziemeļos Menbižas pilsētā pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā trešdien tika nogalināti 19 cilvēki, tai skaitā divi ASV karavīri un divi ASV civilisti, paziņoja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu monitoringa organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

(Papildināta ziņa.)

Par amerikāņu karavīru bojāeju šajā sprādzienā pavēstīja arī ASV vadītās starptautiskās koalīcijas preses sekretārs, nogalināto skaitu pagaidām neatklājot.

"Šodien Sīrijā veicot kārtējo patrulēšanu, sprādzienā Sīrijā dzīvību zaudējuši ASV karavīri," paziņojumā, kas publicēts sociālajos tīklos, apliecināja preses sekretārs. "Mēs turpinām apkopot informāciju un vēlāk sniegsim papildu detaļas."

SOHR informēja, ka sprādziena mērķis bija militārā patruļa un starp tajā nogalinātajiem ir arī nemiernieku grupējuma "Sīrijas Demokrātiskie spēki" kaujinieki, kas ASV spēku pusē cīnījušies pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts". Sprādzienā bija arī ievainotie, tai skaitā trīs ASV karavīri.

Tas desmit mēnešu laikā ir pirmais šāds uzbrukums Menbižā koalīcijas spēkiem, un atbildību par to uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts". Terorists pašnāvnieks uzspridzinājās restorānā pilsētas centrā.

ASV Centrālā pavēlniecība paziņoja, ka no sprādzienā nogalinātajiem ASV civilistiem viens strādāja Aizsardzības ministrijā, bet otrs bija līguma darbinieks.

ASV Aizsardzības ministrija iepriekš ziņojusi par divu ASV pilsoņu nāves gadījumiem kaujās Sīrijā, un tas noticis divos atsevišķos gadījumos.

ASV prezidents Donalds Tramps pagājušajā mēnesī paziņoja, ka no Sīrijas tiks izvesti pilnīgi visi tur dislocētie ASV karavīri un ka karā pret "Islāma valsti" ir gūta uzvara.

Trampa paziņojums radīja satraukumu Vašingtonas amatpersonu vidū un ASV sabiedrotajos ārzemēs, bet ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss atkāpās no amata.

ASV viceprezidents Maiks Penss trešdien savā runā Valsts departamentā sacīja, ka "Islāma valsts" veidotais "kalifāts ir sadrupis" un ka šis džihādistu grupējums "ir sakauts". Neilgi pēc viņa izteikumiem ASV armija paziņoja, ka starp sprādzienā Menbidžā nogalinātajiem ir amerikāņu karavīri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu