Kaimiņa atbrīvošanu Zakatistovs esot rosinājis "darba efektivitātes nolūkos" (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" valdes loceklis Atis Zakatistovs (no kreisās), "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" -"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvis - apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars un Saeimas deputāts Jānis Dombrava.
Partijas "KPV LV" valdes loceklis Atis Zakatistovs (no kreisās), "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" -"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvis - apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars un Saeimas deputāts Jānis Dombrava. Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs priekšlikumu balsot par Artusa Kaimiņa atbrīvošanu no frakcijas vadītāja biedra amata skaidro ar nepieciešamību nodrošināt frakcijas efektivitāti.

Zakatistovs trešdien žurnālistiem norādīja, ka tas ir frakcijas iekšējās darba kārtības jautājums, kas, viņaprāt, nepelnīti esot nonācis "ziņu priekšplānā".

"Gribam būt efektīva frakcija parlamentārajā darbā, un neizbēgami tam ir vajadzīgi dažādi uzlabojumi, un tas ir viss, kas šodien ir noticis," pauda politiķis. Vaicāts, vai tas nozīmē, ka viņu neapmierina Kaimiņa līdzšinējais darbs, politiķis atbildēja, ka partijas deputāti vēlas strādāt labāk.

Politiķis skaidri neatbildēja, vai rosinās šā jautājuma pārbalsošanu, norādot, ka tas ir "frakcijas, nevis mans jautājums".

Taujāts, vai frakcijas deputātu atšķirīgā nostāja šajā balsojumā varētu novest pie šķelšanās arī citos jautājumos, politiķis atbildēja noraidoši, piebilstot, ka pašreizējais process ir "izaugsme caur sāpēm".

Kā ziņots, balsojumā par Kaimiņa atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata balsis sadalījās vienādi, līdz ar to viņš šo amatu ir saglabājis.

Kaimiņš žurnālistiem pēc frakcija sēdes teica, ka balsojums bija slēgts, tomēr gan par, gan pret viņa atbrīvošanu no amata nobalsoja pa septiņiem cilvēkiem. Līdz ar to lēmums par viņa atbrīvošanu no Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatu nav pieņemts.

Viņš norādīja, ka par šī jautājuma ierosināšanu jāvaicā Zakatistovam, kurš to arī iekļāvis frakcijas sēdes darba kārtībā.

Kaimiņš teica, ka šo situāciju nevērtē kā šķelšanos politiskajā spēkā. Balsojumā nepiedalījās Aldis Gobzems (KPV LV), kurš arī nebija klāt frakcijas sēdē, un Aldis Blumbergs (KPV LV).

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu