Helmaņa trenētā "Rytas" piedzīvo zaudējumu ULEB Eirokausa spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Uvis Helmanis
Uvis Helmanis Foto: Josvydas Elinskas/15min.lt

Lietuvas basketbola komanda Viļņas "Rytas", kurā par galvenā trenera Daiņus Adomaiša asistentu strādā Latvijas speciālists Uvis Helmanis, trešdien cieta zaudējumu ULEB Eirokausa otrā posmu jeb "Top 16" kārtas trešajā spēlē.

Otrā posma E apakšgrupas duelī "Rytas" savā laukumā ar rezultātu 86:94 (15:13, 21:20, 21:22, 22:24, 7:15) pagarinājumā piekāpās Vācijas komandai Berlīnes "Alba".

Viļņas komandā pa 16 punktiem guva amerikānis Deniss Sīlijs un baltkrievs Artjoms Parahausks, kuram bija arī desmit atlēkušās bumbas, bet pretiniekiem 23 punktus guva lietuvietis Roks Giedraitis.

"Rytas" otrā posma E apakšgrupā trīs spēlēs tikusi pie vienas uzvaras, kas grupā dod pēdējo vietu starp četrām komandām.

Jau ziņots, ka pirmajā posmā "Rytas" desmit spēlēs uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm, kas apakšgrupā deva ceturto vietu un ceļazīmi uz otro posmu.

Helmanis un Adomaitis kopā darba pienākumus veikuši jau iepriekš, kad 2011.gadā Latvijas treneris pievienojās Polijas klubam Slupskas "Energa Czarni", arī toreiz kļūstot par Lietuvas speciālista palīgu.

Helmanis pagājušajā sezonā trenēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu "Ogre", bet pirms tam bija "Valmiera"/ORDO un "Liepāja"/"Triobet" komandu stūrmanis. Helmanis Ogres vienībai aizvadītajā sezonā kā trenera asistents palīdzēja tikt līdz LBL pusfinālam, kur ar 1-3 tika piedzīvots zaudējums nākamajai čempionei "Ventspils".

Savukārt "Rytas", kas iepriekš bija pazīstama kā "Lietuvos rytas", aizvadītajā sezonā ieguva sudraba medaļas Lietuvas Basketbola līgas (LKL) turnīrā, finālmačā ar 1-4 zaudējot Kauņas "Žalgiris" vienībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu