Diskusijā par tiesiskumu Bordāns un Gobzems apmainās ar dzēlībām (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Trešdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Tieša runa", kas bija veltīts bezkompromisa tiesiskumam un uz kuru bija aicināti vairāki juristi, politiķu Jāņa Bordāna (JKP) un Alda Gobzema (KPV LV) starpā kārtējo reizi izcēlās nesaskaņas. 

Lūgts skaidrot, ko īsti nozīmē topošās valdības deklarācijā ierakstītais bezkompromisa tiesiskums, Bordāns norādīja, ka tas ir tiesiskums, kurā nenotiek sarunas ar noziedzniekiem, un minēja dažus piemērus, kur viņš pats pieturējies pie bezkompromisa tiesiskuma principiem,

"Mans bezkompromisa tiesiskums bija pirms pieciem gadiem, kad manos pienākumos ietilpa izlemt par Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja apstiprināšanu amatā. (..) Tika rīkots atklāts konkurss, nevis automātiski apstiprināts līdzšinējais priekšsēdētājs," skaidroja Bordāns, piemetinot, ka līdzīgi - konkursa kārtībā - tika izvēlēts arī jaunais Ieslodzījuma vietu pārvaldes vadītājs.

Uz šiem Bordāna izteikumiem reaģēja Aldis Gobzems, kurš norādīja, ka "ir ļoti žēl, ka 5. Saeimas deputāts Jānis Bordāns par to [bezkompromisa tiesiskumu] nerunāja, kad notika Latvijas uzņēmumu privatizācija". Gobzema ieskatā Bordāns arī nav runājis par tiesiskumu tad, kad potenciālā ministru prezidenta biroja vadītāja amatā tika plānots apstiprināt Patmalnieka kungu, kurš "visus šos gadus ir piesedzis OIK".

Gobzems arī norādīja, ka Rīgas apgabaltiesa ir viena no korumpētākajām tiesu institūcijām valstī. Vaicāts, kā advokātu saimē mēra korumpētību, politiķis sacīja, ka "advokātu vidū ir zināms, pie kura tiesneša var aiziet parunāties "par lietām"".

Bordāns Gobzemam atgādināja, ka viņš ir "izmests no advokatūras", un aicināja kolēģi tiešajā ēterā neturpināt priekšvēlēšanu kampaņu. 

Atbildot uz Gobzema replikām par korupciju apgabaltiesā, Daiga Vilsone, Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja, pauda nožēlu, ka Gobzems ar šo informāciju nav vērsies tiesībsargājošās institūcijās.

Kā allaž, sarunai līdzi sekoja mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu