Neuzticības balsojumu izturējusī Meja tiekas ar opozīcijas partijām

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pēc trešdien parlamentā izturētā uzticības balsojuma tikusies ar liberāldemokrātiem, Skotu Nacionālo partiju un Velsas partiju "Plaid Cymru", vienlaikus atzīstot vilšanos par to, ka lielākās opozīcijas partijas - leiboristu - līderis Džeremijs Korbins nav vēlējies piedalīties diskusijās.

Meja sacīja, ka viņas durvis leiboristiem ir atvērtas, kā arī mudināja likumdevējus "savtīgās intereses nolikt malā" un "konstruktīvi strādāt kopā", lai rastu ceļu "Brexit" virzienā.

"Sākot ar rītdienu, notiks augstāko valdības amatpersonu, ieskaitot mani, tikšanās ar parlamenta locekļu grupām, kas pārstāv iespējami plašāko uzskatu atlasi no visa parlamenta," trešdienas vakarā īsā uzrunā pie Dauningstrītas rezidences sacīja Meja.

Jau ziņots, ka Mejas valdība trešdienas vakarā izturēja neuzticības balsojumu parlamentā. Par neuzticību valdībai nobalsoja 306 Pārstāvju palātas deputāti, bet 325 deputāti atbalstīja valdību.

Neuzticības balsojumu ierosināja leiboristu līderis Korbins pēc Mejas "Brexit" vienošanās noraidīšanas.

Premjere uzreiz pēc balsojuma lika noprast, ka viņa amatu negrasās pamest.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu