Gobzems uzskata, ka Kaimiņš varētu būt ministrs topošajā valdībā (30)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems.
Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems. Foto: Zane Bitere/LETA

Balsojums par Artusa Kaimiņa (KPV LV) atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata tikai liecinot par to, ka partijā KPV LV valdot demokrātija, turklāt Kaimiņš esot "izaudzis" un  KPV LV frakcijai vajadzētu domāt par to, lai Kaimiņš kļūtu par ministru Krišjāņa Kariņa veidotajā valdībā, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" ceturtdienas rītā sacīja KPV LV pārstāvis Aldis Gobzems.

"Es redzu, ka Artuss [Kaimiņš] ir izaudzis, un atbalstītu, ka Kaimiņš būtu ministrs [Krišjāņa] Kariņa valdībā. Kā viens no partijas līderiem viņš būtu gatavs parādīt savas spējas ministra postenī," sacīja Gobzems.

Uz jautājumu, kura tieši ministra amatā Gobzems redz Kaimiņu, Gobzems atbildēja, ka "Artuss būtu labs vairākos ministra posteņos - ekonomikas, labklājības". Iekšlietu ministra amatā gan būtu sarežģīti, jo viņam neesot juridiskās izglītības. Uz žurnālista piebildi, ka Kaimiņam nav arī ekonomista izglītības, Gobzems neatbildēja. Tas gan nenozīmējot, ka kāds no KPV LV ministru amatu kandidātiem tikšot mainīts.

Trešdien balsojumā par Artusa Kaimiņa (KPV LV) atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata balsis sadalījās vienādi, līdz ar to viņš šo amatu ir saglabājis.

Kaimiņš žurnālistiem pēc frakcija sēdes teica, ka balsojums bija slēgts, tomēr gan par, gan pret viņa atbrīvošanu no amata nobalsoja pa septiņiem cilvēkiem. Līdz ar to lēmums par viņa atbrīvošanu no Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amata nav pieņemts.

Viņš norādīja, ka par šā jautājuma ierosināšanu jāvaicā frakcijas priekšsēdētājam Atim Zakatistovam, kurš to arī iekļāvis Saeimas frakcijas sēdes darba kārtībā.

Savukārt Zakatistovs žurnālistiem nekomentēja iemeslu, kāpēc rosinājis lemt par Kaimiņa atbrīvošanu no amata. Viņš uzsvēra, ka Kaimiņš ir pilnvarots komentēt šo jautājumu.

Kaimiņš teica, ka šo situāciju nevērtē kā šķelšanos politiskajā spēkā. Balsojumā nepiedalījās Aldis Gobzems (KPV LV), kurš arī nebija klāt frakcijas sēdē, un Aldis Blumbergs (KPV LV).

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu