Al-Atijam triumfs trešajā "Dakarā" jau faktiski kabatā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
2019.gada Dakaras rallijreida 9.posms
2019.gada Dakaras rallijreida 9.posms Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Kataras autosportists Nasers Al-Atija trešdien izcīnīja uzvaru prestižā "Dakaras" rallijreida priekšpēdējā, devītajā, posmā, tikpat kā nodrošinot savu trešo titulu vieglo automašīnu klasē.

Ceturtdien braucējiem būs jāveic salīdzinoši īss 112 kilometru posms, bet ar "Toyota" spēkratu startējušā Al-Atijas pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem pārsniedz 51 minūti.

Trešdien 313 kilometrus garajā posmā viņš finišēja pēc trim stundām 53 minūtēm un 22 sekundēm. Otrās vietas ieguvējs Nani Roma no Spānijas ("Mini") viņam zaudēja četras minūtes un 58 sekundes, bet trešajā pozīcijā finišējušais komandas biedrs Žinjels de Viljers no Dienvidāfrikas Republikas bija vēl divas minūtes un 17 sekundes lēnāks.

Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Turpretī neveiksmi cieta prestižajā rallijreidā 13 uzvaras izcīnījušais francūzis Stefans Peteransels ("Mini"), kurš 26. kilometrā smagi piezemējās un savainoja stūrmani.

Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Al-Atija kopvērtējumā tuvāko sekotāju Romu apsteidz par 51 minūti un 28 sekundēm, bet trešais ir francūzis Sebastjans Lēbs ("Peugeot"), kurš zaudē jau vairāk par divām stundām.

Al-Atija "Dakaras" rallijreidā triumfēja arī 2011. un 2015. gadā.

Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

"Līdz šim viss ir gājis ļoti labi, un rītdien tikai veiksmīgi jāaizbrauc līdz Limai. Šis rallijreids ir ļoti smags. Katru dienu mēs smagi strādājam, lai būtu ātri un nepieļautu kļūdas. Mašīna ir ļoti laba, un mēs jau no paša sākuma turamies pie savas stratēģijas. Esam vadībā no trešā posma un ar katru etapu palielinām savu pārsvaru," teica Al-Atija, kurš karjeras laikā uzvarējis 34 "Dakaras" posmos.

Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Daudz sīvāka cīņa ir motociklu klasē, kur ar KTM braucamo startējošajam austrālietim Tobijam Praisam ir 62 sekunžu pārsvars pār tuvāko sekotāju.

Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Trešdien uzvaru svinēja francūzis Mišels Metže ("Sherco"), kurš finišēja pēc trim stundām, 46 minūtēm un 38 sekundēm. Tieši divas minūtes viņam zaudēja ar "Honda" startējošais bolīvietis Danjels Nosiglija, bet trešais bija čīlietis Pavlo Kvintanilja ("Husqvarna"), kurš atpalika trīs minūtes un 28 sekundes.

Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Praiss finišēja piektais, bet kopvērtējumā viņš par vienu minūti un divām sekundēm pārspēj Kvintanilju, kamēr trešais ir KTM vienības austriešu braucējs Matīass Valkners, kurš zaudē sešas minūtes un 35 sekundes.

Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

"Zinu, ka rītdien būs smagi, un es atdošu no sevis, cik varēšu. Nojaušu, ka rīt būšu uz pjedestāla, bet noteikti gribētu uzvarēt," pauda Praiss.

Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Iepriekšējā gadā "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu konkurencē otro reizi karjerā uzvarēja spānis Karloss Sainss, kamēr motociklu konkurencē pirmo reizi labākais bija austrietis Matīass Valkners.

Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007. gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008. gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā.

Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu