Vācu tehno zvaigzne Pauls Kalkbreners šovakar uzstāsies Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pauls Kalkbreners
Pauls Kalkbreners Foto: publicitātes

Jau ceturtdienas vakarā, 17. janvārī, koncertzālē “Palladium” uzstāsies talantīgais vācu tehno mūzikas producents un dīdžejs Pauls Kalkbreners (Paul Kalkbrenner), kas jau gandrīz 20 gadu garumā darbojas šajā mūzikas žanrā. Rīgā mūziķis viesosies jaunākā albuma “Parts Of Life” koncertturnejas ietvaros.

Ar astoņiem studijas albumiem un vairāk nekā 2,4 miljoniem Facebook sekotāju, Kalkbreners ir viena no mūsdienu tehno zvaigznēm. Plašākai sabiedrībai noteikti pazīstams viņa singls Sky and Sand.

Kalkbreners piedzima Austrumvācijā, tāpēc Berlīnes mūra sabrukšana kļuva par nozīmīgu pagrieziena punktu viņa dzīvē. Kopš 1992. gada viņš kopā ar draugu dīdžejoja Berlīnes klubos, bet 1999. gadā jau klajā nāca Paula paša radītās kompozīcijas.

Atšķirībā no tā laika tradicionāli monotonā un drūmā tehno, viņa sacerējumi bija daudz melodiskāki, piepildīti ar siltumu un gaišumu. Vienlaikus tie joprojām ir tik piesātināti ar enerģiju, ka spēj aiznest klausītāju prom no ikdienas rutīnas un ļauj sajust mākslas klātesamību, ekstāzi, cerību un mīlestību.

Jaunākais albums “Parts Of Life” (2018), pēc paša mākslinieka teiktā, esot ”vispersoniskākais un atklātākais sacerējums”, ko viņš līdz šim radījis. Šis ieraksts nācis klajā vairāk nekā desmit gadus pēc Paula dubultplatīna statusu ieguvušā minialbuma “Berlin Calling”.

Kalkbreners atklāj: “Katru reizi uzstājoties es būtībā aranžēju savas dziesmas no jauna. Tas salīdzināms ar mirkli pirms ieraksta sākuma, kad viss ir sagatavots. Atrodoties uz skatuves, es aranžēju dziesmas visos to elementos dzīvajā. Tāpēc mani seti nekad nevar būt vienādi, pat ja spēlēju vienu un to pašu dziesmu secību vairākkārt.”

Zīmīgi, ka Eiropas populārākajā deju mūzikas festivālā Tomorrowland Pauls Kalkbreners bija pirmais tehno mūzikas pārstāvis, kas kāpis uz festivāla galvenās skatuves un jau pēc gada tika aicināts atgriezties.

Jāuzsver ka šī ir reize, kad pasākuma apmeklētājiem tiešām būtu jāierodas laikus, jo pirms Paula Kalkbrenera uzstāšanās apmēram 30 minūšu garumā tiks demonstrēta īpaši sagatavota filma par mākslinieka karjeras dažādiem posmiem.

Plānotā vakara gaita:

19.00 - tiks vērtas Palladium durvis

20.00-20.30 - filma

20.30-23.00 - Pauls Kalkbreners

Pēdējās biļetes vēl pieejamas “Biļešu servisa” tīklā un www.bilesuserviss.lv, kā arī  Palladium kasē pasākuma vakarā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu