Mišelas Obamas memuāri - viena no gadu desmita pieprasītākajām grāmatām (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mišela Obama
Mišela Obama Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

"Becoming" - bijušās ASV pirmās lēdijas Mišelas Obamas (Michelle Obama) memuāru grāmata ir bijusi ne tikai viena no pagājušā gada sensācijām grāmatu tirgū, bet viens no lielākajiem dižpārdokļiem šajā gadu desmitā, ziņo CNN.

Grāmata, kas izdota pirms diviem mēnešiem (13. novembrī), vēl aizvien ir 1. vietā ASV interneta tirdzniecības milža «Amazon» topā.

"Amazon" komentē, ka Obamas grāmata 1. vietā bijusi jau tik ilgi kā 2012. gadā izdotais britu rakstnieces E.L.Džeimsas (E.L. James) erotiskais romāns «Fifty Shades of Grey» (Greja 50 nokrāsas).

Neviena cita politiķa memuāri nav piedzīvojuši līdzīgus panākumus.

Kopš 1995. gada, kad "Amazon" sāka apkopot datus par pārdotajām grāmatām, tikai septiņiem darbiem ir izdevies ilgāk noturēties pārdotāko grāmatu topa 1. vietā - četrām Harija Potera grāmatām, Dena Brauna "Da Vinči kodam", 2005. gada "A New Earth: Awakening to Your Life's Purpose" un TV personības Opras Vinfrijas plaši reklamētajam erotikas romānam «Fifty Shades of Grey».

Obamas grāmatas izdevēji "Penguin Random House" nemin konkrētus pārdošanas skaitļus, taču zināms, ka pirmajā nedēļā Obamas grāmata tika pārdota 1,4 miljonos eksemplāru  (summējot drukātos izdevumus, elektroniskās grāmatas un audiogrāmatas).

Izdevēji plāno arī paša bijušā prezidenta Baraka Obamas memuārus.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu