Briest NHL lokauts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
NHL hokeja laukums
NHL hokeja laukums Foto: AFP/SCANPIX

Nespējot panākt vienošanos par Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunu kolektīvo līgumu, spēlētāji gatavojas iespējamajam lokautam. Pastāv iespēja, ka tiks izlaista vismaz daļa no 2020./21. gada sezonas, vēsta ASV medijs CBS.

Iespējamā sezonas atcelšana ir saistāma ar NHL Spēlētāju asociācijas (NHLPA) domstarpībām ar līgas vadību par hokejistu līgumos paredzētājiem bonusiem, kas nereti ir līdzvērtīgi spēlētāju līgumā paredzētajam atalgojumam.

Piemēram, Kolumbusas "Blue Jackets" krievu uzbrucējs Artemijs Panarins ir noslēdzis līgumu par četriem miljoniem dolāru sezonā, taču bonusos papildus viņam pienākas vēl divi miljoni, kurus viņš saņem pat tad, ja sezonā neaizvada nevienu spēli.

NHLPA sarunās ar NHL par jaunu kolektīvo līgumu bonusu sistēma ir viens no galvenajiem klupšanas akmeņiem, jo līga vēlas izmanīt bonusu sistēmu tā, lai spēlētājs bonusu saņemtu, izpildot kādus konkrētus nosacījumus, nevis vien par līguma parakstīšanu.

"Yahoo Finance" vēsta, ka iespējamajam lokautam gatavojas arī ārpus Ziemeļamerikas. Tā, piemēram, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas CSKA ir pieteicis tiesības uz tādiem NHL spēlētājiem kā Sebastianu Aho (Karolīnas "Hurricanes"), Davidu Pastrņāku (Bostonas "Bruins") un Džoelu Armiju (Monreālas "Canadiens").

Pašreizējais kolektīvais līgums ir spēkā līdz 2022. gada 15. septembrim, taču abas puses to var lauzt, sākoties astotajam gadam, respektīvi, 2020./21. gada sezonai.

Kopš 1994. gada NHL jau bijuši trīs lokauti – daļēji tika izlaistas 1994./95. un 2012./13. gada sezonas, bet pilnībā tika atcelta 2004./05. gada sezona.

Sarunās NHL un NHLPA paziņojušas, ka "nespējot vienoties par piemērotu sagatavošanās laiku", atcelts 2020. gada Pasaules kauss hokejā. NHLPA paziņojusi, ka turpmāk tiks strādāts pie rūpīgas starptautisko turnīru plānošanas un turpināsies sarunas par NHL spēlētāju dalību 2022. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu