Spožiem darba rezultātiem – ieskaties, kā izskatās Facebook biroju ēka Silīcija ielejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Publicitātes foto

Facebook ir viens no vadošajiem un arī vispelnošākajiem uzņēmumiem pasaulē, tāpēc ne velti šis uzņēmums spēj nodrošināt saviem darbiniekiem vislabākos un ērtākos birojus. Facebook biroji ir teju vai izbārstīti pa visu pasauli, un katra biroja vai datu izpētes centra būvniecībā ir piesaistīti labākie un pieprasītākie arhitekti pasaulē. Tomēr jāteic, ka iespaidīgākais Facebook birojs atrodas Kalifornijā, izslavētajā un leģendām apvītajā Silīcija ielejā, kur sociālā tīkla galveno mītni ir projektējis viens no pasaules vadošajiem arhitektiem – Frenks Gērijs.

Šobrīd Facebook galvenās mītnes atrodas desmit ASV pilsētās – Ņujorkā, Vašingtonā, Detroitā, Ostinā, Čikāgā, Atlantā, Paloaltā, Dalasā, Losandželosā un Sietlā. Tomēr bez ASV birojiem Facebook ir apmeties arī Dublinā, un tam ir vairāki datu centri citviet – Indijā, Zviedrijā, Austrālijā, Izraēlā, Francijā, Japānā, Kanādā, Lielbritānijā, Spānijā, Itālijā un Vācijā. Katrs no birojiem ir izstrādāts tā, lai tajos darbinieki justos kā mājās, un tajos ir pieejamas dažādas atpūtas iespējas – klusās zonas ar parkiem un zaļajiem laukumiem, kurās atpūtināt prātu pēc saspringtā darba.

Foto: Facebook/Publicitātes foto

Viens no iespaidīgākajiem Facebook birojiem atrodas Silīcija ielejā – to ir projektējis arhitekts Frenks Gērijs un to izdevās pabeigt vien 18 mēnešu laikā. Šī ēka ir radīta, lai motivētu un nodrošinātu darbiniekiem vislabākos darba apstākļus, kā arī rūpētos par vidi.

Foto: Facebook/Publicitātes foto

Ēkas jumts ir aptuveni 14 500 kvadrātmetru plašs laukums ar 200 kokiem, 500 metru garu pastaigu taku un restorāna cienīgām atpūtas zonām. Tāpat zaļā zona atrodas arī telpu iekšpusē – vienā ēkas pusē atrodas atvērta tipa darba zāle un atsevišķas klusās zonas, bet otrā pusē ir ierīkots teju botāniskajam dārzam līdzīgs spārns ar 12 metrus augstām sekvojām un amfiteātri. Milzu ēkā darbiniekiem ir pieejamas piecas dažādas ēstuves, 15 mākslas instalācijas, konferenču zāle, kurā var satilpt līdz pat 2000 cilvēkiem, un tikšanās laukums. Ārpus ēkas Facebook ir nodrošinājis 8000 kvadrātmetru plašu parku ar īpaši paredzētu vietu pasākumiem – šeit ik gadu norisinās dažādi Facebook festivāli, tirdziņi un citas programmas.

Foto: Facebook/Publicitātes foto

Silīcija ielejas ēka ir radīta tā, lai pēc iespējas mazāk kaitētu videi – arhitekts ēkā ir ierīkojis īpašu ūdens attīrīšanas sistēmu, kas savāc izlietoto ūdeni, to pēcāk filtrē un nogādā atpakaļ uz sūkņiem. Ik gadu šī ūdens attīrīšanas sistēma samazina ūdens patēriņu pat par 64 miljoniem litru. Savukārt uz jumta ir izklāti fotovoltu solārie paneļi, kas ik gadu saražo līdz 2 miljoniem kWh. Ēkā ir arī iestrādāti putniem draudzīgi logu stikli, kas novērš putnu ielidošanu logā, bet darbiniekiem nodrošina lielisku skatu un darbam nepieciešamo apgaismojumu.

Foto: Facebook/Publicitātes foto
Foto: Facebook/Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu