SPRK izslēdzis no pasta pakalpojumu sniedzēju reģistra četrus komersantus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome pārtraukusi četru pasta pakalpojumu sniedzēju - SIA "Hemp products", SIA "Kurjeri", SIA "Messengers" un SIA "Postmaster" - darbību un izslēgusi tos no pasta pakalpojumu sniedzēju reģistra, liecina SPRK publicētā informācija.

Minēto komersantu darbība pasta pakalpojumu sniegšanā ir pārtraukta uz trīs gadiem - līdz 2022. gada 29. janvārim.

Šādu lēmumu regulatora padome pieņēma, jo minētie komersanti kopš reģistrēšanās pasta pakalpojumu sniedzēju reģistrā ir pārkāpuši Vispārējās atļaujas noteikumus pasta nozarē un Vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu novēršanas noteikumus, kas paredz informācijas sniegšanu regulatoram.

"Hemp products", "Kurjeri", "Messengers" un "Postmaster" ir administratīvi sodīti par informācijas nesniegšanu SPRK pēc tās pieprasījuma. Pēdējā brīdinājumā regulators noteica termiņu komersantiem novērst pārkāpumu līdz šā gada 2.janvārim. Ņemot vērā, ka pasta komersanti nenovērsa atkārtotos pārkāpumus, SPRK rīkojās atbilstoši noteikumos noteiktajai kārtībai, kas paredz pasta pakalpojumu sniegšanas tiesību atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Visiem četriem uzņēmumiem nav tiesību atsākt pasta pakalpojumu sniegšanu līdz 2022.gada 29.janvārim. Atbilstoši Pasta likumam, minētajiem komersantiem ir tiesības iesniegt jaunu reģistrācijas paziņojumu regulatoram normatīvajos aktos noteiktā kārtībā un atsākt pasta pakalpojumu sniegšanu tikai pēc tam, kad beidzies SPRK noteiktais pasta pakalpojumu sniegšanas tiesību aizliegums un novērsti pārkāpumi.

"Hemp products" dibināta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2846 eiro, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 4417 eiro un peļņa - 907 eiro. "Hemp products" 75% daļu pieder Edgaram Vizulim un 25% daļu - Artim Krūmiņam.

"Kurjeri" dibināta 2011.gadā un tās pamatkapitāls ir 14 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 10 089 eiro un peļņa - 86 eiro. "Kurjeri" pieder Helēnai Jansonei.

"Messengeri" dibināta 2013.gadā un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 27 944 eiro un peļņa - 539 eiro. "Messengeri" pieder Ilonai Grantei.

"Postmaster" pēdējo gada pārskatu iesniedzis par 2015.gadu un tad uzņēmuma apgrozījums bija 1,11 miljoni eiro un tas strādāja ar 64 800 eiro zaudējumiem. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds "Postmaster" ir 304 769 eiro. "Postmaster" pieder Baltkrievijas pilsonim Vadzim Krivitskim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu