Rastorgujevam 13.vieta sprintā Rūpoldingā; dubultuzvara brāļiem Bē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Rūpoldingā izcīnīja 13.vietu Pasaules kausa piektā posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Iegūtā 13.vieta ir Rastorgujeva šīs sezonas labākais rezultāts, turklāt sagaidāms, ka viņš svētdien varēs piedalīties distancē ar kopēju startu.

Tikmēr par sacensību uzvarētāju kļuva Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, kuram tā bija jau 30.uzvara karjerā un astotā šosezon.

Vienu kļūdu ugunslīnijā pieļāvušais norvēģis finišā par 7,9 sekundēm apsteidza savu brāli Tarjeju Bē, kurš šāva nekļūdīgi. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vācietis Benedikts Dols, kurš no pirmās vietas atpalika par 10,5 sekundes, ugunslīnijā pieļaudams vienu kļūdu.

Rastorgujevs no desmit mērķiem nesašāva vienu un uzvarētājam zaudēja 51,9 sekundes.

Latvijas biatlonists pirmajā šaušanā, kas bija guļus, nopelnīja vienu soda apli, bet otrajā nepieļāva nevienu kļūdu, lai gan tieši stāvus pozīcija viņam iepriekš izsaukusi lielākās galvassāpes. Vēl pirms pirmās šaušanas Rastorgujevs bija septītajā pozīcijā, tomēr pieļautā kļūda lika izkrist no labākā divdesmitnieka, bet sekmīgais turpinājums ļāva pakāpties uz 13.pozīciju.

Vēl no Latvijas sportistiem Aleksandrs Patrijuks ar vienu kļūdu šaušanā bija 69.vietā, bet Daumants Lūsa nesašāva divus mērķus un bija priekšpēdējā pozīcijā starp 111 dalībniekiem.

Vīriem sprintā sacensības bija paredzētas trešdien, bet laikapstākļu dēļ tās tika pārceltas uz ceturtdienu.

Rastorgujevs šosezon sprinta sacensībās izcīnījis 16., 36. un 23.vietas, kamēr pārējie Latvijas vīri startējuši pieticīgi.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 602 punktiem ir norvēģis J.T.Bē, tālāk ar 452 punktiem ir krievs Aleksandrs Loginovs, bet pēc tam ar 385 punktiem seko sezonu neveiksmīgi sākušais francūzis Martēns Furkads.

Furkads un Loginovs ceturtdien bija attiecīgi ceturtajā un piektajā vietā.

Tikmēr Rastorgujevs ar 100 punktiem ir 35.pozīcijā.

Piektdien būs stafetes sacensības kungiem, kur provizoriskajā pieteikumā ir arī Latvija, bet sestdien stafetē sacentīsies dāmas. Pasaules kausa piektais posms tiks noslēgts svētdien, kad norisināsies sacensības ar masu startu.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu