Latvijā liegta ieceļošana astoņiem Ukrainas pilsoņiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts robežsardzes amatpersonas vakar Pāternieku robežkontroles punktā liegušas ieceļošanu Latvijā astoņiem Ukrainas pilsoņiem, kuri nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķus un apstākļus, kā arī viņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Tāpat Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Savukārt lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana liegta vienam Brazīlijas pilsonim, jo ārzemnieks 180 dienu laikā jau 90 dienas bija uzturējies Šengenas zonas dalībvalstu teritorijā.

Visas personas tika atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Turpretim Grebņevas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktos konstatēts viens Ukrainas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās noteikumus Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Ukrainas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika sākta, taču Krievijas pilsonis tika saukts pie administratīvās atbildības.

Kopumā trešdien Valsts robežsardzes amatpersonas uz valsts robežas konstatēja 40 likumpārkāpējus, no kuriem 26 tika konstatēti uz valsts ārējām robežām.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām - trim Moldovas, vienam Lietuvas, vienam Latvijas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības astoņas personas - piecus Baltkrievijas un trīs Latvijas pilsoņus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu