Tomāts ar gurķi, uzdzert aukstu ūdeni, augļi kā deserts jeb ēdienu kombinācijas, kas var bojāt tavu veselību

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Vai zini, kāpēc tomāts ar gurķi nesadzīvo šķīvī vai kāpēc augļi kā deserts nav iesakāmi? Un galu galā - kas vainas pastai?

Auksts ūdens un ēdiens

Kā rāda pētījumi, auksta ūdens lietošana īsi pirms maltītes, maltītes laikā vai uzreiz pēc maltītes veicina pārtikas sacietēšanu kuņģī. To pašu varam novērot jebkur arī ārpus ķermeņa - nonākot vēsumā, tauki sacietē! Citas teorijas brīdina, ka ūdens dzeršana maltītes laikā atšķaida kuņģa sulu un tā samazina iespēju rūpīgi sagremot ēdienu, raksta  Health & Human Research.

Tiesa, te nav ņemts vērā fakts, ka aukstais ūdens, nonākot organismā, ātri sasilst, tāpēc nav ticams, ka tauki kuņģī tiešām sacietē. 

Foto: Pixels.com

Gurķi un tomāti

Gurķi satur C vitamīnu iznīcinošu vielu, bet, kā zināms, tomāti ir lielisks C vitamīna avots.  Jūs varat, protams, ēst tomātu-gurķu salātus, ja vien C vitamīns jūsu organismā nonāk no citas sabalansētas pārtikas.

Vēl kāda nianse, ābolu etiķis, kas bieži tiek pievienots tomātu-gurķu salātiem, nomāc gurķu spēju iznīdēt C vitamīnu!

Foto: Pixels.com

Alus un riekstiņi 

Sāļi riekstiņi rada slāpes, un tiek patērēts aizvien vairāk alus. Kopā tas rada organismam lielāku dehidrācijas iespēju un paģiras. Sāls arī mazina alus rūgtumu, un jūs to turpināt dzert vēl aktīvāk, Health & Human Research

Riekstiņi ir bāra slēptais triks, lai vairāk un vairāk apmeklētāji pirktu alu!

Foto: Pixels.com

Makaroni ar gaļu

Olbaltumvielas un ogļhidrāti tiek sagremoti dažādos režīmos un veidos, un tas rada vēdera piepūli. Ogļhidrāti sāk sadalīties jau siekalās, un process turpinās kuņģī un zarnās, bet proteīni nesāk sagremoties, pirms  nokļūst kuņģī, skaidro Health & Human Research.

Un tomēr ķermenis, ja tas ir vesels, ir spējīgs sagremot šo rēbusu, tāpēc nav pamata satraukumam. 

Foto: Pixels.com

Augļi maltītes laikā vai pēc tās

Augļi sagremojas ātri, tāpēc tie varētu jau sākt fermentācijas procesu kuņģī, kamēr sagremojas citas ēstās lietās. Tomēr augļiem ir arī šķiedrvielas, kas palēnina cukura uzsūkšanos asinīs. Patiesībā tas noderīgi bremzē glikozes līmeņa paaugstināšanos asinīs. Kā arī pētījumi rāda, ka kuņģa vide - skābums tomēr nepieļauj fermentēšanos. 

Foto: Pixels.com

Piens un citrusaugļi

Augļu skābes var viegli sarecināt pienu, bet tas attiecas uz siltu pienu. Tāpēc auksts piens un citrusi - piemēram, gardā laima kūka vai citrona saldējums - nav nekas apgrūtinošs jūsu veselībai.

Vēl kāds fakts, ko varbūt nevēlaties zināt, piens vienmēr (!!!) sarec, nonācis cilvēka kuņģī, tā ka mēs spējam to  pārstrādāt sarecējušu.

Foto: Pixels.com

Hotdogs, hamburgers un frī kartupeļi

Protams, tās ir ātrās uzkodas, kas ne visai patīk mūsu gremošanas sistēmai.  Hotdogos un hamburgeros esošajā gaļā ir daudz konservantu un nātrija. Rafinētie, baltie milti hotdoga maizē  ir tukšas kalorijas.  Kartupeļu cepšana augstā temperatūrā rada kancerogēnu akrilamīdu, un no cepameļļām  aizsērē artērijas. Lielais sāls daudzums fritētos kartupeļos arī ir baltā nāve.  Mēģiniet pēc iespējas retāk šos produktus savienot.

Foto: Pixels.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu