Krievijas iedzīvotājiem visvairāk kauns par mūžīgo nabadzību un PSRS sabrukumu, secināts aptaujā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas iedzīvotājiem visvairāk ir kauns par valstī valdošo nabadzību un PSRS sabrukumu, liecina Krievijas neatkarīgā sabiedriskās domas pētniecības uzņēmuma “Levadas centrs” veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti.

61% respondentu kauns par Krievijā vērojamo “mūžīgo nabadzību un kārtības trūkumu”.

Par PSRS sabrukumu kaunas 45% Krievijas iedzīvotāju, bet vēl 37% kauns par Krievijas raupjajām paražām un uzskatiem, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Savukārt 24% respondentu pārdzīvo par vispārējo Krievijas atpalicību no Rietumiem, bet vēl 21% kauns par PSRS režīma represijām 1920. līdz 1950.gados.

Savukārt vislielāko lepnumu Krievijas iedzīvotāji izjūt par uzvaru Otrajā pasaules karā (87% respondentu), valsts lomu kosmosa apguvē (50%), Krimas “atgriešanu” (45%) un krievu literatūru (40%).

75% aptaujas dalībnieku Krieviju uzskata par lielvalsti, bet 62% respondentu piekrīt apgalvojumam, ka krievi ir dižena tauta, kam ir īpaša nozīme vēsturē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu