Francija aktivizē plānu bezvienošanās "Brexit"

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Francijas valdība aktivizējusi plānus, lai risinātu bezvienošanās "Brexit" sekas, ceturtdien pavēstīja premjerministrs Eduārs Filips. Tas, ka no šādas situācijas izdosies izvairīties, kļūst "arvien mazticamāk".

Runājot pēc ministru sanāksmes, kas tika sasaukta, lai spriestu par "Brexit" vienošanās noraidīšanu Lielbritānijas parlamentā, Filips sacīja: "Esmu pieņēmis lēmumu aktivizēt plānu bezvienošanās "Brexit"."

Plāns paredz piešķirt 50 miljonu eiro lielas investīcijas Francijas ostām un lidostām, "kas acīmredzami būs vietas, kuras visvairāk skars nepieciešamās pārmaiņas" bezvienošanās "Brexit" gadījumā.

"Dažās ostās tiks izveidotas autostāvvietas, citās tiks radīta infrastruktūra pārbaužu veikšanai," sacīja premjers.

Francija jau iepriekš bija ieplānojusi pieņemt darbā papildu muitas darbiniekus un veterināros inspektorus.

Francijas parlaments ceturtdien, kā sagaidāms, pieņems likumu, kas valdībai pēc bezvienošanās "Brexit", kas potenciāli varētu izraisīt haosu abos Lamanša krastos, ļaus pieņemt lēmumus, izsludinot dekrētus.

"Mēs gribam būt gatavi tam, ka tiek aizsargātas mūsu pilsoņu intereses," sacīja Filips.

"Vienlaikus mūsu mērķis ir ievērot mūsu saistības, garantēt, ka mūsu pilsoņu dzīves un savā ziņā arī Francijā mītošo Lielbritānijas pilsoņu dzīves tiek ietekmētas, cik vien maz iespējams," viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu