Džuliāni: Nekad neesmu apgalvojis, ka sadarbība ar Krieviju nav notikusi (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

ASV prezidenta Donalda Trampa privātais advokāts Rūdijs Džuliāni paziņojis, ka nekad nav apgalvojis, ka nepastāv sakari starp Trampa priekšvēlēšanu kampaņu un Krieviju, vienīgi apgalvojis, ka Tramps nav bijis iesaistīts.

Sarunā ar telekanāla CNN žurnālistu Krisu Kumo bijušais Ņujorkas mērs Džuliāni sacīja, ka nezina, vai citi kampaņas darbinieki sadarbojušies ar Krieviju.

Viņš uzsvēra, ka nekad nav apgalvojis, ka slepenas norunas nav un ka tajā nav iesaistīti kampaņas cilvēki.

"Nav neviena paša pierādījuma, ka Savienoto Valstu prezidents (..) sadarbojies ar Krieviju, lai uzlauztu DNC (Demokrātu Nacionālo komiteju)," sacīja Džuliāni.

Dienu iepriekš Tramps uzsvēra, ka "nekad nav sadarbojies ar Krieviju".

"Es nekad neesmu strādājis Krievijai, un jūs šo atbildi zināt labāk nekā jebkurš cits," žurnālistiem Baltajā namā uzsvēra Tramps. "Kauns, ka jūs vispār uzdodat šādu jautājumu. Tas viss ir liels, trekns joks."

Laikraksts "The New York Times" vēstīja, ka ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) 2017.gadā sācis izmeklēšanu, vai Tramps nestrādā Krievijas labā. Izmeklēšana esot sākta pēc tam, kad Tramps 2017.gada maijā atlaida FIB direktoru Džeimsu Komiju.

Savukārt laikraksts "The Washington Post" ziņoja, ka Tramps arī raisījis bažas, cenšoties noslēpt pat no saviem tuvākajiem padotajiem, par ko runājis ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Tramps tās nodēvēja par viltus ziņām, uzsverot, ka tiekas aci pret aci ar visiem līderiem.

Kādus secinājumus FIB izdarīja, nav zināms, un nav arī zināms, kāds ir šīs izmeklēšanas statuss pašlaik.

Tramps atrodas uzmanības centrā arī īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanā par Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā un iespējamo sadarbību starp Trampa vēlēšanu komandu un Maskavu.

Bijušais Trampa kampaņas vadītājs Pols Manaforts atzinies, ka nodevis kampaņas aptaujas datus personai, kas saistīta ar Krievijas izlūkdienestu.

CNN ziņoja, ka datus tālāk bijis paredzēts nodot diviem prokrieviskiem Ukrainas oligarhiem.

Džuliāni sacīja, ka to nevar uzskatīt par slepenu norunu, piebilstot, ka aptauju dati ir pieejami visiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu