13 gadus vecās Džeimijas nolaupītājs - kluss puisis, kuru datorspēles interesēja vairāk nekā draugi

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Oktobrī Viskonsinas štatā ASV tika pastrādāts briesmīgs noziegums - kāds jauns vīrietis ielauzās Klosu ģimenes mājā, nogalināja abus vecākus un nolaupīja viņu 13 gadus veco meitu Džeimiju. Pēc gandrīz trīs gūstā aizvadītiem mēnešiem Džeimija izbēga, un drīz vien tika aizturēts uzbrucējs - 21 gadu vecais Džeiks Tomass Patersons. Jaunā vīrieša vectēvs stāsta, ka Patersons esot bijis vienpatis un reti izgājis sabiedrībā.

Džims Mojers intervijā telekanālam "ABC News" savu mazdēlu raksturoja kā "klusu un kautrīgu". Jaunietis bijis "jauks puisis, pieklājīgs" un "turējies nost no cilvēku pūļiem".

"Datorspēles viņam bija lielāka prioritāte nekā sabiedriskā dzīve," norāda vectēvs. Patersona ģimene esot "absolūti satriekta" par notikušo.

"Kaut kas nogāja ārkārtīgi greizi. Neviens neko nezināja," sacīja vectēvs. "Mēs esam absolūti satriekti. Par to domāt ir briesmīgi."

Patersons izmeklētājiem atzinās, ka esot noskatījis pusaudzi pa skolas autobusa logu.

Otrdien uzbrucēja tēvs Patriks Patersons raidorganizācijas CNN žurnālistam Barona apgabala tiesā sacīja, ka esot atnesis Klosu ģimenei paredzētu vēstuli.

"Džeimijas ģimene ir viss, kas man pašlaik rūp. Gribu viņiem nogādāt zīmīti," sacīja uzbrucēja tēvs. 

"Atvainojiet, es nevaru parunāt," manāmi emociju pārņemtais vīrietis sacīja, pirms tika aizvadīts projām no tiesas ēkas publiski pieejamās zonas.

Patriks Patersons pirmdien bija klāt dēla tiesas sēdē. Kad tiesnesis nolasīja apsūdzības Džeikam Patersonam, kurš sēdē piedalījās ar videozvana starpniecību, tēvs raudāja un nolika galvu uz kāda radinieka pleca.

Patersona māte Debora Freja esot "emocionāli sagrauta", atklāja kaimiņiene, kura vēlējās palikt anonīma. "Viņa nespēj to aptvert."

Džeimija izbēga 10.janvārī. Apkaimē dzīvojoša sieviete izsauca policiju. Publiskots sarunas audioieraksts:

15.oktobrī Patersons ielauzās Klosu mājā pa priekšējām durvīm. Tālākie notikumi ir nežēlīgi.

Džeimija un viņas māte Denīze Klosa no uzbrucēja patvērās, ieslēdzoties vannas istabā. Viņas dzirdēja šāvienu un nosprieda, ka uzbrucējs nogalinājis Džeimijas tēvu Džeimsu Klosu. Pēc tam Patersons izlauza vannas istabas durvis un lika Denīzei Klosai sasiet Džeimijas rokas un potītes, bet pēc tam māti nošāva.

Patersons aizvilka sasieto Džeimiju uz savu automašīnu un ielika viņu bagāžniekā, teikts tiesas dokumentos. Džeimija izmeklētājiem pastāstīja, ka Patersons esot nobraucis apmēram 100 kilometrus līdz būdiņai nelielā ciemā pie Gordonas, Viskonsinas štatā, kur viņa palika 88 dienas, līdz radās iespēja aizbēgt.

Kad būdiņā viesojās Patersona draugi vai radi, viņš Džeimijai lika slēpties zem gultas, norādot, ka "neviens nedrīkst zināt, ka viņa tur ir, vai arī būs slikti". Dažreiz zem gultas esot nācies pavadīt līdz pat 12 stundām bez ēdiena, ūdens un iespējas aiziet uz tualeti.

10.janvārī - gandrīz trīs mēnešus pēc nolaupīšanas - Džeimijai radās iespēja aizbēgt, kamēr Patersona nebija mājās. Aizbraucot viņš teica, ka būšot prom apmēram piecas līdz sešas stundas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu