Meja ir "atvērta idejai" atsākt sarunas par "Brexit" līgumu (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijas premjerministre Terēze Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēze Meja Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ir "atvērta idejai" atsākt sarunas par vienošanos Lielbritānijas aiziešanai no Eiropas Savienības (ES) 29.martā, paziņojusi Dauningstrīta.

Taču Meja nav ES pacēlusi jautājumu par iespēju pagarināt divu gadu ilgo sarunu periodu, kam 29.martā jānoslēdzas ar Apvienotās Karalistes aiziešanu no bloka.

Tikmēr ES līderi ir noraidījuši iespēju veikt pēdējā mirkļi izmaiņas "Brexit" līgumā, kuru britu parlaments otrdienas vakarā noraidīja. Bet ES līderi pieļauj, ka būtu iespējams sniegt paskaidrojumus atsevišķos dokumentos vai papildu garantijas paziņojumā par nākotnes attiecībām, kas pavada "Brexit" līgumu.

Kā ziņots, Mejas valdība trešdienas vakarā izturēja neuzticības balsojumu parlamentā. Premjere pēc balsojuma paziņoja, ka nekavējoties sāks sarunas ar partiju līderiem, lai rastu izeju no strupceļa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu