Daugaviņš ar gūtiem vārtiem panāk pagarinājumu; rezultatīvs arī Kulda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: ITAR-TASS/LETA

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš ceturtdien ar gūtiem vārtiem panāca pagarinājumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, kurā viņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak" cieta zaudējumu.

"Spartak" viesos ar rezultātu 3:4 (0:1, 2:1, 1:1, 0:1) pagarinājumā atzina Novosibirskas "Sibirj" pārākumu.

Daugaviņš precīzi meta nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kad, neapstādinot ripu, pēc partnera piespēles raidīja to tīklā un realizēja vairākumu, panākot 3:3.

Tiesa, kad līdz pagarinājuma beigām bija palikusi pusminūte, Aleksandrs Šalovs sarūpēja "Spartak" komandai zaudējumu.

Daugaviņš šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un uzvarēja trīs no septiņiem iemetieniem.

Savukārt Karsums netika pieteikts spēlei.

Daugaviņš šajā sezonā 50 spēlēs guvis 12 vārtus un veicis 19 rezultatīvas piespēles, būdams starp rezultatīvākajiem spēlētājiem komandā.

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda otrajā mačā pēc kārtas veica rezultatīvu piespēli, kamēr viņa pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ" guva jau sesto uzvaru pēc kārtas.

"Severstaļ" viesos ar rezultātu 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) uzvarēja Vladivostokas "Admiral".

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet bloķēja vienu pretinieku raidījumu un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Šosezon viņš 49 spēlēs guvis divus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Latvietis sestajā minūtē palīdzēja Kārtera Eštonam atklāt mača rezultātu - Kulda sekmīgi nocīnījās savā laukuma pusē pie apmales, bet ripa nonāca pie Ivana Nikolišina, kurš to pāradresēja vārtu guvējam. Lai arī 18.minūtē Sergejs Koņkovs panāca izlīdzinājumu, otrajā periodā viesi no Čerepovecas ieguva divu vārtu pārsvaru un uzvaru arī nosargāja.

Pēdējos astoņos mačos "Severstaļ" guvusi septiņas uzvaras, tomēr no izslēgšanas turnīra zonas tā atpaliek 13 punktus.

Kulda šajā sezonā 49 spēlēs guvis divus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Tikmēr citā mačā vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" izbraukumā ar rezultātu 5:4 (0:1, 1:1, 3:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Habarovskas "Amur" hokejistus.

Kalniņš laukumā devās vien cīņas 52.minūtē, kad spēli uzsākušais "Jokerit" amerikāņu vārtsargs Raiens Zapolskis mazākumā ielaida ceturtos vārtus, tobrīd viesiem nonākot iedzinējos ar 3:4. Tiesa, tikai minūti vēlāk Stīvs Mozess rezultātu atkal līdzsvaroja.

Ne pamatlaika turpinājumā, ne pagarinājumā vārtus komandas vairs neguva, tāpēc uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kur panākumu viesiem nodrošināja Braiena O'Neila sekmīgais izgājiens.

Tikmēr "Amur" realizēja vienu no saviem četriem "bullīšiem".

Turpretī zaudējumu cieta uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas viesos ar 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) piekāpās Sanktpēterburgas SKA vienībai.

Indrašis šajā mačā uz ledus pavadīja 20 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā ar rezultatīvām darbībām neizcēlās. Viņš šajā sezonā 44 spēlēs guvis 10 vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles.

Neveiksmi cieta arī Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kas trešdien par aizsargu treneri nolīga leģendāro latvieti Sandi Ozoliņu. "Torpedo" viesos ar 2:3 (1:0, 1:2, 0:1) piekāpās Čeļabinskas "Traktor" hokejistiem.

Tāpat zaudējumu cieta savainotā latviešu aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas mājās ar 1:5 (0:3, 0:1, 1:1) kapitulēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Turpretī uzvaras svinēja divas Rīgas "Dinamo" pretinieces cīņā par vietu Gagarina kausa izcīņā - Maskavas apgabala "Vitjaz" viesos ar 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet "Soči" izbraukumā ar 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) guva virsroku pār Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard".

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 86 punktiem 50 spēlēs ir Maskavas CSKA, bet no tās par pieciem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 68 punktiem 49 cīņās ir Helsinku "Jokerit", savukārt piektā ar 58 punktiem 51 spēlē ir Maskavas "Dinamo", bet sesto vietu 57 punktiem ieņem Maskavas "Spartak".

Devītā ar 48 punktiem 49 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē piecus punktus, kamēr aiz Latvijas vienības desmitajā vietā ar 38 punktiem 50 mačos ir Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 79 punkti 51 mačā, bet otrā ar 71 punktu ir Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard". Tikmēr devītajā vietā ar 43 punktiem 50 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par astoņiem punktiem.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu