Sprādzienā pie Kolumbijas policijas akadēmijas nogalināts 21 cilvēks

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sprādziens pie Kolumbijas policijas akadēmijas Bogotā
Sprādziens pie Kolumbijas policijas akadēmijas Bogotā Foto: EPA/AFP/Scanpix

Spēcīgā sprādzienā pie Kolumbijas policijas akadēmijas Bogotā ceturtdien nogalināts 21 cilvēks un ievainoti 68, paziņoja policija.

Diemžēl sākotnējais upuru skaits ir 21 nogalinātais, ieskaitot personu, kas atbildīga par incidentu, un 68 ievainoti," teikts policijas paziņojumā. 58 no ievainotajiem jau izrakstīti no slimnīcas.

Parkā pie Ģenerāļa Santandera policijas akadēmijas, kas atrodas Bogotas dienviddaļā, eksplodējis ar 80 kilogramiem sprāgstvielu piekrauts automobilis, kam izdevies izlauzties caur akadēmijas vārtiem.

Sprādziens tika sarīkots akadēmijas kadetu paaugstināšanas ceremonijas laikā.

Eksplozija izraisījusi ugunsgrēku. Sprādzienā cietušas arī vairākas blakus esošās ēkas, kam izbiruši logi, vēstīja vietējie mediji.

Uz notikuma vietu steidza ugunsdzēsēji un ātrās palīdzības automašīnas. Notikuma vietu norobežojusi policija.

Kolumbija tik vērienīgu uzbrukumu nav pieredzējusi kopš 2006.gada, savukārt Bogotā tas ir lielākais šāda veida incidents pēdējos 16 gados, atzina vietējie mediji.

Atbildību par teroraktu pagaidām neviens nav uzņēmies, taču vislielākā uzmanība pagaidām vērsta uz komunistisko teroristu grupējumu Nacionālās atbrīvošanās armija (ELN), kas joprojām aktīvi darbojas.

Prokurors Nestors Umberto Martiness paziņoja, ka sprādziena sarīkošanā tiek turēts aizdomās Hosē Aldemars Rohass Rodrigess, kurš no rīta iebraucis akadēmijas kompleksā ar pelēku kravas automašīnu "Nissan Patrol". Šī automašīna jūlijā bija izgājusi tehnisko apskati pie Venecuēlas robežas esošajā Arauko departamentā, kas ir tradicionāls ELN partizānu bastions.

Pirms gada seši policisti gāja bojā un 40 tika ievainoti uzbrukumā policijas iecirknim Barrankiljas pilsētā, par kuru uzņēmās atbildību ELN.

2016.gadā tika parakstīts miera līgums ar lielāko komunistu kaujinieku grupējumu Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki (FARC), kas tagad pārtapis politiskā partijā.

FARC paziņoja, ka uzbrukums esot "provokācija pret konflikta politisku risinājumu".

"Visi kolumbieši noraida terorismu, un mēs esam vienoti tā apkarošanā," tviterī paziņoja valsts prezidents Ivans Duke. "Kolumbija bēdājas, bet nepadosies vardarbībai," viņš piebilda, solot saukt vainīgos pie atbildības.

Ekvadoras prezidents Lenins Moreno paziņoja, ka starp sprādzienā nogalinātajiem ir viens kadets no Ekvadoras, savukārt cits Ekvadoras kadets tajā ievainots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu