Nav būtisku iebildumu Linkaita iecerei ostas pārveidot par valsts kapitālsabiedrībām (11)

Kaspars Ozols
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Satiksmes ministra amata kandidāts Tālis Linkaits (JKP)
Satiksmes ministra amata kandidāts Tālis Linkaits (JKP) Foto: LETA

Topošās valdības veidošanas sarunās pašlaik neizskan būtiski iebildumi satiksmes ministra amata kandidāta Tāļa Linkaita (JKP) iecerei ostas pārveidot par valsts kapitālsabiedrībām.

Koalīcijas partneri kopumā pauž atbalstu ministra amata kandidātam kā atbildīgajai personai šī jautājuma risināšanā.

Satiksmes ministra amata kandidāts aģentūrai LETA cita starpā pauda, ka pirmais solis būs jau pašreizējā jeb līdzšinējā pārvaldības modelī piemērot starptautiskos labas pārvaldības principus.

"Otrais solis ir konkrētā [pārvaldības] modeļa izvērtēšana katrai ostai. Tad jau mēs redzēsim precīzus soļus, kādā veidā šīs ostas pārveidot par valsts kapitālsabiedrībām," sacīja Linkaits. Konkrētāk virzību plānots aprakstīt valdības rīcības plānā un šo soli plānots realizēt nākamo trīs ar pus gadu laikā, norādīja politiķis.

Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) šodien žurnālistiem uzsvēra, ka koalīcijas partneri atbalsta labāku ostu pārvaldību, bet konkrēts modelis atkarīgs no tālākām sarunām.

"Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce žurnālistiem norādīja, ka panāktā vienošanās par deklarācijas tekstu paredz virzību šajā jautājumā atbilstoši ministra piedāvājumam. Reizē nepieciešams izvērtējums "daudzām detaļām" šajā jautājumā. Lai gan partneriem bija dažādi viedokļi par ieguvumiem no šāda soļa, tomēr ministra amata kandidāta redzējums tika pozitīvi novērtēts.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, ka šodien ne no viena no topošās koalīcijas partneriem netika saklausīts noraidījums Linkaita priekšlikumam. Partneri sarunā pauda vēlmi iedziļināties šajā jautājumā un apsvērt iespējamos riskus, lai vienotos par to, kādu formulējumu iekļaut deklarācijas tekstā, piemēram, par šādas virzības apsvēršanu un izvērtēšanu, skaidroja politiķis.

Līdzīgi partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs norādīja, ka ministrs būs valdības vadošais speciālists šajā jautājumā. Reizē vēl būs nepieciešamas konsultācijas, taču ministra vīzija pamatos tika akceptēta un viņam būs iespēja saprātīgā veidā šo vīziju īstenot, skaidroja politiķis.

Kā ziņots, lai arī darbs pie topošās valdības sadarbības dokumentiem ir nedaudz iekavējies, premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) cer, ka valdība tiks apstiprināta nākamnedēļ.

Kariņa tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni notiks pirms tam, 21.janvāra pēcpusdienā.

Valdībā plāno strādāt piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī "Attīstībai/Par!".

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu