Likās dīvaini, ka vēlu vakaros tur dega gaisma: kaimiņiene par kokaīna "fermu" Kokneses novadā (41)

Iļja Kozins
, žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET, Valsts policija

Pagājušajā nedēļā Koknesē atrastā kokaīna krava bija liels pārsteigums vietējiem iedzīvotājiem. Pirms Valsts policijas veiktās operācijas lielākā daļa Tvnet.lv sastapto koknesiešu neko aizdomīgu nebija manījuši.

Drūma un pelēka izskatās saimniecība “Mazkārkli”. Trīs saimniecības ēkas stāv pilnīgi tukšas. Tajā pašā laikā nepamet mazliet sirreāla sajūta, staigājot pa saimniecības teritoriju: starp tukšajām ēkām – sniegota ziemas ainava, kurā ik pa brīdim parādās te viens vecs sacīkšu auto, te sniega ieskauta rotaļu kravas mašīna.

Ēka, kur atradās kokzāģētava, ir aizzīmogota. Tieši šeit pagājušajā nedēļā Valsts policija, sadarbojoties ar ASV varas iestādēm, atklāja Latvijas vēsturē lielāko kokaīna kravu, kas uz Koknesi atvesta no tālās Ekvadoras. Likumsargi aizliegto pulveri atrada iepakotu briketēs, kas bija sakrāmētas četrdesmit divās kartona kastēs.

Kāda vietējā iedzīvotāja piefiksēja brīdi, kad sākās policijas operācija. Piebrauca vairākas mašīnas ar bākugunīm. Notikuma vieta uzreiz piepildījās ar policijas darbiniekiem. Savukārt nākamajās dienās pie saimniecības dežurēja policijas busiņš, - stāstīja sieviete.

Kopumā tika aizturēti pieci cilvēki. Trīs no viņiem apcietināti, savukārt diviem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Viens no apcietinātiem ir Andris Elsts. Tieši viņam pieder saimniecība “Mazkārkli”.

Vietējie iedzīvotāji ir krietni pārsteigti par Andra Elsta aizturēšanu. Neko aizdomīgu koknesieši pie viņa saimniecības nebija manījuši. Tomēr kāda vietējā iedzīvotāja atcerējās divus vakarus pagājušā gada nogalē. Toreiz paša Andra saimniecībā nebija, taču sieviete pamanīja, ka kāds esot darbojies zāģētavā.

Kokneses iedzīvotāji par notikušo:

Arī Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris ir pārsteigts par notikušo. Viņš personīgi pazīst Andri Elstu. Kā portālam Tvnet.lv atzīst Vingris, saimnieks varēja arī nemaz nezināt, ka viņa īpašumā notiek aizliegto vielu pārkraušana. Pirms policijas reida saimniecībā “Mazkārkli” nekas aizdomīgs neesot bijis. Cilvēki braukuši uz “Mazkārkliem”, lai remontētu mašīnas. Tāpat tur darbojusies kokzāģētava, - skaidro Vingris.

Pēc pašreizējās varas iestāžu versijas kokaīns no Ekvadoras uz Latviju tika nogādāts kuģī. Ļaundari bija paslēpuši narkotikas banānu kastēs. Savukārt zemnieku saimniecība “Mazkārkli” tiek uzskatīta par loģistikas centru, no kura aizliegtās vielas bija plānots sūtīt uz citām Eiropas valstīm.

Uzietās kokaīna kravas vērtība ir apmēram 64 milj. eiro. Mazumtirdzniecībā šis skaitlis varētu būt trīs līdz četras reizes lielāks.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu