"TTT Rīga" kapteine Pulvere: Negaidījām, ka uzvara būs tik pārliecinoša

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ieva Pulvere
Ieva Pulvere Foto: Zane Bitere/LETA

Lai gan Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pirmās deviņas spēles aizvadītas ar pozitīvu bilanci, "TTT Rīga" basketbolistes saprot, ka uz nevienu spēli nevar ierasties jau ar uzvaru kabatā, sarunā ar aģentūru LETA pauda rīdzinieču kapteine Ieva Pulvere.

"TTT Rīga" ceturtdien Eirolīgas devītās kārtas spēlē savā laukumā ar rezultātu 87:36 sagrāva divkārtējo Turcijas prezidenta kausa ieguvēju Antakjas "Hatay", šajā turnīrā izcīnot savu lielāko uzvaru jauno laiku vēsturē.

"Protams, nebijām gaidījušas, ka uzvara būs tik pārliecinoša, it sevišķi tāda līmeņa turnīrā kā Eirolīga. Šādas uzvaras ar tik lielu punktu pārsvaru šajā turnīrā ir ārkārtīgi reti. Šī beidzot bija spēle, kad neapstājamies. Citās spēlēs mums ir bijušas problēmas ar to, ka iekrājam pārsvaru, bet tad mēs apstājamies un tā iemesla dēļ ciešam zaudējumu. Šī bija spēle, kur to nedarījām - visu laiku uzbrukām, ne mirkli nedevām "Hatay" komandai iespējas uzvarēt," stāstīja aizsardze Pulvere, kura šajā mačā guva sešus punktus, veica septiņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra piecas bumbas.

"Hatay" spēks zem groza bija raženā centra spēlētāja Kortnija Perisa, kamēr pārējās ir labas snaiperes.

"Mums vajadzēja apgrūtināt piespēļu došanu groza tuvumā un neļaut izmest brīvus trīspunktniekus. Beigās viņas diez ko daudz arī neiemeta," teica Pulvere.

Cēsniece uzsver, ka sieviešu basketbolā kaut ko paredzēt īpaši nevar, it īpaši tāpēc, ka "TTT Rīga" Eirolīgā ir komanda ar vismazāko budžetu.

"Mēs neparedzējām, ka rezultāti mums būs tik labi. Sākotnējais mērķis bija vispār iekļūt pamatturnīra, pēc tam jau vēlējāmies tikt grupas pirmajā sešiniekā, taču tagad nolūks ir sasniegt pirmo četrinieku, bet saprotam, ka uz nevienu spēli mēs nevaram ierasties jau ar uzvaru kabatā. Mums katrs panākums ir jāizcīna," skaidroja basketboliste.

Janvāra pirmajā nedēļā rīdzinieces aizvadīja trīs spēles pēc kārtas, bet kopumā gada pirmajā mēnesī Latvijas vienībai ir desmit mači.

"Janvāra grafiks mums bijis ļoti intensīvs, bet treneris ir gudrs un viņš treniņus sabalansējis prātīgi, lai mēs nebūtu iekritušas bedrē. Jaunajā gadā komandai novēlu veselību, tas jau vispirms. Jo ik pa laikam mums no sastāva kāda spēlētāja izkrīt," teica Pulvere.

B grupas kopvērtējumā uzvaras visās deviņās spēlēs guvusi Kurskas "Dinamo", kam ar sešām uzvarām seko Stambulas "Fenerbahce", bet tālāk ar piecām uzvarām ir Šopronas "Uniqua" un "TTT Rīga". Četri panākumi ir Salamankas "Perfumerias Avenida" komandai, bet tālāk ar trim uzvarām ir Antakjas "Hatay" un Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo", kamēr Pirejas "Olympiakos" svinējusi vienu uzvaru.

Labākās četras vienības cīnīsies Eirolīgas izslēgšanas sacensībās, kamēr piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eirokausa ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu