Rekordzemas biļešu cenas neglābj "Ryanair" no vājiem pārdošanas rezultātiem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zemo cenu aviokompānija “Ryanair” brīdinājusi, ka šoziem strauji kritušies pārdošanas rādītāji. Paredzams, ka šajā ziemā “Ryanair” biļešu pārdošanas apjomi būs mazinājušies par septiņiem procentiem, lai gan rudenī tika prognozēts pārdošanas kāpums par diviem procentiem, vēsta “Financial Times”.

Šis ir jau otrais aviokompānijas brīdinājums par vājākiem pārdošanas rezultātiem pēdējo četru mēnešu laikā. “Ryanair” prognozē, ka šī gada peļņa varētu būt aptuveni 1,1 miljards eiro. Oktobrī kompānija pazemināja šī gada prognozi no 1,35 miljardiem eiro uz 1,25 miljardiem eiro, un prognozes pasliktināšanos izraisīja streiki un atcelti reisi, kā arī kompensāciju izmaksas un augstās naftas cenas.

“Ryanair” vadītājs Maikls O’Līrijs paziņoja, ka ir ļoti vīlies par šādiem finanšu rādītājiem, ņemot vērā, ka "cenas ir rekordzemā līmenī".

“Mēs nevaram izslēgt, ka finanšu rādītāji kļūs vēl vājāki, taču mēs centīsimies saglabāt iespējami zemākās cenas. Šogad lielāko neskaidrību rada “Brexit”, kas noteikti ietekmēs mūsu kompānijas finanšu rādītājus,” tā O’Līrijs.

Viņš piebilda, ka ir arī pozitīvi aspekti – ir izdevies palielināt kopējo reisu skaitu, būtiski nepalielinot izdevumus. Jaunākais pārskats par “Ryanair” finanšu rādītājiem tiks publicēts februāra sākumā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu