ASV prezidents bez titula jeb kas tev jāzina par gaidāmo Saseksas hercogu bēbīti (2)

Foto: Reuters/ScanPix
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pavasarī gaidāms nākamais britu karaļģimenes lielais notikums - Saseksas hercogu - prinča Harija un viņa sievas Meganas pirmdzimtā sagaidīšana. Starp citu tas nemaz nav tik tālu - lūk, fakti, ko tev vajadzētu zināt par šo karalisko bēbīti!

Kad gaidāma karaliskā bēbīša dzimšana?

Protams, konkrēts datums nav zināms nevienam, bet kādu pavedienu tautai devusi pati hercogiene, esot Birkenhedā un runājoties ar sagaidītāju pūli. Megana atklāti kādai kundzei teikusi, ka bēbītis gaidāms aprīļa beigās vai maija sākumā, jo šobrīd baudot 6. grūtniecības mēnesi. Atzīmēsim, ka maija sākumā dzimšanas diena jau ir trīs gadus vecajai princesei Šarlotei - Kembridžas hercogu meitai. Tāpēc, iespējams, Šarlote dzimšanas dienā varētu saņemt ziņas par brālēnu vai māsīcu!

>> Tērpusies eleganti sarkanā mētelī, Megana tautai atklāj savu dzemdību laiku

Foto: Reuters/ScanPix

Gaidāms zēns vai meitene?

Lai gan grūtniecības laiks jau ļauj zināt bērniņa dzimumu, Saseksas hercogi stāsta, ka to nevēloties. Lai vai kā, sabiedrībai tas tiks atklāts tikai tad, kad bērniņš nāks pasaulē - tāpat kā ar Kembridžas hercogienes Ketrīnas bērniem. Tiesa, kādā no publiskajiem pasākumiem princis Harijs atklājis, ka vēlas meitenīti. 

Foto: Reuters/ScanPix

Kāds varētu būt karaliskā bēbīša vārds?

Jau nedēļu pēc oficiālās paziņošanas par Meganas grūtniecību internetā sāka aktivizēties totalizatori bērna dzimumam un vārdam. Šobrīd līderos ir Diāna, Artūrs un Alise. Bērna uzvārds kā karalienes Elizabetes mazmazbērnam būs Mauntbatens-Vindzors.

>>Karaliene likusi Meganai veikt patoloģijas testu

Foto: Reuters/ScanPix

Vai bēbītim jau ir iesauka?

Jā, to deva pats topošais tētis - princis Harijs! Jaunzēlandē uzrunājot sagaidītājus, princis izteicās, ka pats, viņa sieva un "mūsu mazais puncītis" jūtas pateicīgi, te esot!

Vai bēbītis kādreiz valdīs pār Lielbritāniju?

Visticamāk, ka nē, - bet tas nav neiespējami. Princis Harijs pašlaik ir sestais uz troni, un tas nozīmē, ka viņa pēcteči ir vēl aiz viņa rindā uz troni. Respektīvi, rindā secīgi ir princis Čārlzs, princis Viljams, princis Džordžs, princese Šarlote, princis Luiss, princis Harijs, gaidāmais bērniņš. 

Foto: AP/Scanpix

Kāds būs bērniņa tituls?

Jaundzimušajam bērnam bez uzvārda Mauntbatens-Vindzors būs arī tituls "lords" vai "lēdija". Tituli "princis" un "princese" pienākas tikai vecākā dēla ģimenes pēctečiem, kuri ir tuvāk rindā uz troni.

Vai bērns kādreiz varēs kandidēt ASV prezidenta vēlēšanās?

Tas gan ir interesanti, jo pirms prinča Harija un aktrises Meganas Mārklas kāzām Twitter nonāca kāds visai interesants apgalvojums, ka Saseksas hercogu bērniem būs amerikāņu pilsonība, kas tiem ļauj arī pretendēt uz prezidenta krēslu. Tomēr nav jēgas skriet notikumiem pa priekšu, pēc laulībām Meganai ir britu pilsonība, un nav teikts, ka viņa izvēlēsies bērniem dubultpilsonību. 

Kādas dāvanas jau saņēmis gaidāmais bēbītis?

Par grūtniecību publiski paziņoja brīdī, kad pāris atradās Austrālijas izbraukumā. Tur tad arī Saseksas hercogi saņēma gaidāmajam bērniņam pirmo dāvanu -  mīksto mantiņu ķengura izskatā un bēbīšu UGG zābaciņus. 

Kur norisināsies dzemdības?

Lai gan nav vēl precīzi zināms Meganas dzemdību plāns, visticamāk, karaliene nepieļaus, ka bērns nāktu pasaulē kur citur kā Svētās Mērijas slimnīcā, Londonā. Vietā, kur dzimuši  abi brāļi, prinči Viljams un Harijs, kā arī Kembridžas hercogu visi trīs bērniņi. 

Tomēr hercogiene interesējas par iespēju dzemdēt mājas apstākļos. Šī izvēle nav pārsteigums, zinot, ka Megana interesējas par ajūrvēdu, jogu un veselīgu dzīvesveidu. 

>>Saseksas hercogiene apgūst dzemdēšanu hipnozē. Vai viņa dzemdēs mājās?

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu