"Takata" gaisa spilvenu dēļ "Tesla" Ķīnā atsauc 14 000 automobiļu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elektromobilis Tesla Model S
Elektromobilis Tesla Model S Foto: AFP/SCANPIX

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" Ķīnā atsauks vairāk nekā 14 000 "Model S" automobiļu saistībā ar defektīviem gaisa spilveniem, ko ražojis Japānas uzņēmums "Takata", piektdien paziņoja Ķīnas tirgus regulators.

Uzņēmums atsauks importētas "Model S" automašīnas, kas ražotas laika periodā no 2014.gada februāra līdz 2016.gada decembrim.

Regulators norāda, ka ietekmēto "Model S" automobiļu pasažieru puses gaisa spilveni aprīkoti ar "Takata" ražotu gaisa spilvenu piepūšas mehānismu, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvējošu atlūzu izplatīšanos.

>>Topošais Tesla rodsters spēšot levitēt

"Takata" kopš 2013.gada ierauts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem.

Gandrīz katrs no pasaulē lielākajiem autoražotājiem bijis spiests atsaukt automašīnas, lai nomainītu defektīvos gaisa spilvenus, un šī defekta dēļ pasaulē bojā gājuši vairāk nekā 20 cilvēki un vēl gandrīz 300 guvuši ievainojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu