Katru gadu klimata izmaiņu dēļ varētu iet bojā 250 tūkstoši cilvēku (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jaunā pētījumu apkopojumā un analīzē zinātnieki secinājuši, ka tuvākajos gadu desmitos klimata izmaiņu dēļ varētu iet bojā līdz pat 250 tūkstošiem cilvēku. Galvenie faktori ir bads, karstums, stress un malārija.

2014. gadā Pasaules Veselības organizācija aplēsa, ka šāds skaits cilvēku katru gadu ies bojā starp 2030. un 2050. gadu, tomēr jaunajā apskatā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “The New England Journal of Medicine”, minēts, ka tās ir visai “konservatīvas aplēses”, jo šie pētnieki nav ņēmuši vērā citus ar klimatu saistītus faktorus, kas varētu ietekmēt mirstību. Šo faktoru vidū ir, piemēram, cilvēku migrācija un ražas samazinājums sausuma dēļ, pētnieki pastāstīja “CNN” žurnālistiem.

Turklāt Pasaules Veselības organizācija nav ņēmusi vērā tos slimības un nāves gadījumus, kuri notikuši medicīnas servisu traucējumu dēļ, kas radušies ekstrēmos laikapstākļos.

Jaunajā apskatā nav aplēsts cilvēku skaits, kam draud nāve klimatu izmaiņu dēļ, tomēr tajā pieminēts 2016. gadā veikts pētījums, kurā paredzēts, ka līdz 2050. gadam nāvju skaits bada dēļ vien palielināsies par 529 tūkstošiem.

Klimata pārmaiņas līdz 2030. gadam var novest ārkārtīgā nabadzībā 100 miljonus cilvēku, kas likumsakarīgi padarītu tos uzņēmīgākus pret dažādām slimībām.

Šis apskats ir kārtējais pierādījums, ka steidzami nepieciešams pieņemt grozījumus likumdošanā, lai ierobežotu siltumnīcefekta gāzu izdalīšanos un popularizētu veidus, kā mazināt klimata pārmaiņu negatīvo ietekmi uz veselību.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu