Dainis Dukurs: Martins ir atguvis ticību sev (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: AP/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs pēc piektdien izcīnītās uzvaras Eiropas čempionātā ir atguvis ticību sev, sarunā ar TVNET pastāstīja sportista treneris un tēvs Dainis Dukurs.

M.Dukurs piektdien Īglsas trasē Austrijā triumfēja Pasaules kausa posmā, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts. Latvijas skeletonists par Eiropas čempionu kļuva jau 10. gadu pēc kārtas.

Arī 2010., 2013. un 2018. gadā Eiropas čempionāts notika Īglsā, līdz ar to M.Dukurs jau ceturto reizi šajā trasē tika kronēts par Eiropas čempionu. 

Eiropas čempionātam skeletonā vajadzēja notikt pagājušajā nedēļā Kēngiszē trasē Vācijā, taču laikapstākļu dēļ sacensības pārcēla uz Īglsu.

D.Dukurs gan norāda, ka sacensību pārcelšana uz Īglsu nav devusi priekšrocību M.Dukuram uzvarēt Eiropas čempionātā, turklāt trase bija sagatavota sliktā kvalitātē.

"Noteikti nē. Mēs labprātāk būtu braukuši Kēnigszē. Jāsaka, ka Martins ir atpakaļ savā braukšanas līmenī. Pirmais brauciens bija izcils, vienīgi trases augšā varbūt bija tāda viena maza kļūdiņa. Otrajā braucienā viņš aiz apļa piebrauca mazliet pārāk tuvu malai. Kopumā abi braucieni bija labi. Viņš ir atguvis ticību sev."

Šīs ir pirmās sacensības, kurās M.Dukurs šosezon izcīnījis uzvaru. Pasaules kausa sezonas pirmajā posmā Siguldas trasē viņš ieguva 2. vietu, bet nākamajos etapos Vācijas trasēs Altenbergā un Vinterbergā - 7. pozīcija. 

"Šajā trasē (Īglsā) ir braukts daudz reižu. Šobrīd tā gan ir sliktā stāvoklī. Uz ledus ir pumpas, kurām uzduroties, kamanas aizsūta dziļāk virāžā. Trase nebija pienācīgi sagatavota Pasaules kausa līmenim," uzskata D.Dukurs.

"Laika apstākļi bija ideāli - spīdēja saulīte, zilas debesis, daži mākonīši - vakar bija vēl labāks laiks. Viņi sliktu trases kvalitāti pamatoja ar to, ka iepriekš esot nocīnījušies ar sniegu, tāpēc nepietika laika sagatavot ledu. Arī starta ieskrējiena grope bija ļoti slikta. Tomēr ledus jau visiem bija vienāds."

Pēc pirmā brauciena Tomass Dukurs ierindojās otrajā pozīcijā, taču otrais brauciens bija sliktāks un rezultātā viņam Eiropas čempionātā izcīnīta ceturtā vieta. Treneris un tēvs uzsver, ka vecākajam no brāļiem Dukuriem bija pārāk vājš starta ieskrējiens.

"Starts - tam bija jābūt labākam. Konkurenti otrajā braucienā startu uzskrēja līdzīgi kā pirmajā vai pat ātrāk, bet Tomasam tas bija lēnāks (5,01 un 5,05 sekundes). Viņam ar rezultātu startā 4,98 vai 4,99 būtu bijis viss kārtībā."

"Katrā ziņā abiem braukšanas tendences atkal ir atpakaļ. Tomasam trases lejasdaļā ātrumi bija pat lielāki kā Martinam. Esam atpakaļ savās izjūtās. Mani priecē, ka braukšanas līnijas un gulēšana uz skeletona tik sliktā trasē bija labā līmenī. Cepuri nost par braukšanas prasmēm."

Sacensībās startēja arī Ivo Šteinbergs, kurš Eiropas čempionāta ieskaitē ieņēma 14. vietu.

"Ivo varēja nedaudz labāk veikt otro braucienu. Visur bija mazas kļūdiņas, aizķeršanās..." piebilda D.Dukurs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu